GALERIE FOTO: Senatorul Dumitrescu, la ceremonia de Comemorare a Victimelor Holocaustului

3
981


   Vicepreședintele Senatului României, senatorul Cristian Dumitrescu, a participat ieri, la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul memorial al Holocaustului, cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Senatorul Cristian Dumitrescu a subliniat semnificația deosebită a evenimentului și necesitatea ca tinerele generații să cunoască și să înțeleagă întregul adevăr, pentru a evita în viitor repetarea tragediilor trecutului. „Data de 9 octombrie a fost aleasă de țara noastră pentru a perpetua amintirea acelor orori, deoarece în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria, aflată atunci sub administrația României conduse de Ion Antonescu. Potrivit lui Elie Wiesel, laureatul premiului Nobel pentru Pace, evreii au fost abandonați atunci nu doar de concetățenii lor, ci și de judecători și instanțe, devenind victimele unui regim scelerat. Holocaustul este un cumplit moment de referință și le suntem datori celor care au trăit această imensă tragedie să împiedicăm, cu orice preț, ca așa ceva să nu mai fie posibil vreodată în lume. Nu trebuie să uităm niciodată că Holocaustul a ucis 7 milioane de evrei, dintre care 1,5 milioane de copii. De asemenea, unele estimări arată că aproximativ 180.000 de romi au fost exterminați, dintre care 36.000 în țara noastră”, a afirmat senatorul vrâncean. 
   Cristian Dumitrescu a precizat că este îngrijorător faptul că deși lucrurile par a intra pe un făgaș normal, în ultimii ani există o discriminare față de romi care se manifestă la cel mai înalt nivel. 
   La eveniment au participat președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Aurel Vainer, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, ambasadorii Statului Israel, al Germaniei și Federației Ruse. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here