Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Elevii Şcolii „Duiliu Zamfirescu“, pe urmele lui Ion Creangă


   Elevii mai multor clase din cadrul Åžcolii „Duiliu Zamfirescu” au participat la mai multe activități dedicate Zilei Europene a Limbilor Străine, care s-a sărbătorit pe 26 septembrie. Îndrumați de cadrele didactice de la catedra de limbi străine, ei au realizat o activitate exatrașcolară, în sala multimedia a unității de învățământ. 
   Activitatea a fost coordonată de profesoara Roxana Stoian, în colaborare cu ale sale colege Iulia Prescornițoiu, Florentina Emery, Mariana Apostu și Ioana Grăjdeanu. „(…) au urmărit îndeplinirea următoarelor obiective: dezvoltarea abilităților de comunicare și întrerelaționare, disponibilitatea de a lucra în echipă, capacitatea de prezentare în public, cultivarea pronunției corecte în diverse limbi străine: franceză, engleză și germană. Astfel, elevii au avut posibilitatea să lectureze texte noi din literatura universală- fabula- în cele patru limbi: română, franceză, engleză și germană. Acest proiect s-a desfășurat în două etape: selectarea fabulelor în cele trei limbi străine de către profesori și elevi; lecturarea acestor fabule atât în limba română, cât și în limbile străine și prezentarea activităților propuse”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților unității de învățământ.  
   Vineri dimineață, elevii claselor a V-a B și a VI-a C au depănat amintiri la sediul Secției pentru Copii și Tineret „Oana Diana Renea” a Bibliotecii Județene. Activitatea a fost organizată după modelul clasic adus în prim plan de scriitorul Ion Creangă. „Această activitate se înscrie în parteneriatul școală- bibliotecă, coordonat de prof. Pompilia Bărbosu de la  Åžcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focșani și  bibliotecarii de la secția pentru copii. Obiectivul urmărit este promovarea lecturii și a binomului scris-citit, astfel încât cei mici să deprindă plăcerea de a scrie proză memorialistică, începând cu pagina de jurnal, fie ea sub forma unui jurnal de lectură, fie a unui jurnal personal”, transmit reprezentanții Åžcolii „Duiliu Zamfirescu”.  
   Astfel, în ultima zi de vineri a fiecărei luni, între orele 9.00-11.00, elevii cu vârsta de cel mult 14 ani, sunt invitați să participe la acest schimb de experiență, scriitor-cititor. Potrivit comunicatului, aceste întâlniri sunt concepute ca secvențe din cadrul unei educații non formale ce vizează autoeducația și pedagogia autobiografică. „Ca prim rezultat al activității de astăzi cităm câteva randuri din textul realizat de eleva Raluca Maya Arginteanu: Când mă gândesc la copilăria mea, la locul unde am crescut, îmi fuge gândul la bunicii mei, la casa lor și la găinile, cățelușii și rățuștele cu care mă jucam în neștire. Îmi amintesc de bunicii mei, care cu drag mă așteptau în vacanță să mergem la pescuit sau la adunat ciuperci imediat după ploaie”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?