La implinirea celor 5 ani de la deschidere Restaurantul Oscar din Focșani se reinventează și vine în întâmpinarea dorinței focșănenilor de inedit, printr-un meniu cu totul nou și spectaculos. Noile preparate pe care le veți putea degusta vă vor alinta toate simțurile, fiind unice în oraș atât datorită ingredientelor exotice, cu totul speciale și deosebit de rare, cât și datorită modului special de prezentare și preparare. „Vrem să venim în întâmpinarea clienților noștri cu un concept nou de gastronomie, un meniu nou, practic va fi o rebranduire gastronomică a restaurantului. Am luat decizia de a veni cu ceva nou în Focșani pentru a scoate clienții din starea de monotonie gastronomică și de aceea am decis să schimbăm radical conceptul meniului și felul în care privesc clienții noștri mâncarea. Focșănenii sunt foarte deschiși la nou și am ținut cont de deschiderea lor la inedit”, ne-a declarat Dan Petrea, administratorul Restaurantului Oscar din Focșani.
Noul meniu este diversificat, cuprinzând preparate internaționale, inclusiv specialități asiatice, dar și preparate tradiționale. Meniul este un spectacol, pornind de la denumirea preparatelor, până la așezarea lor în farfurie. „Vedetele” noului meniu sunt ingrediente din cele mai exotice și mai rare, precum: crocodil, piton, antilopă gnu,si multe altele . Focșănenii pot degusta din noul meniu feluri de mâncare sofisticate, printre care: Tartar de butterfish și somon fume, Salată de creveți, roșii și trufe, Munk fish cu piept de rață și icre roșii, T-bone steak (una dintre cele mai cunoscute cutt-uri de vită din lume, maturate minim 21 de zile, servită până la mediu, alături de o salată verde cu roșii cherry și cartofi rumeni), si multe alte delicatesuri.
Specialitățile casei sunt: Exotic mix grill (carne de crocodil, piton și antilopă, cu gălbiori, cartofi rumeni și linte neagră), Steak de cangur, Piept de struț, Iepure la grătar, Rață sălbatică și Cocoș pitic. O noutate este și secțiunea de specialități asiatice, printre care amintim: Black tiger tempura (modul japonez de a găti creveții într-un înveliș crocant picant, reducție de soia și legume sote), Dragon sushi sau Chicken tikka masala (preparat specific indian, piept de pui gătit în curry, cu lipie și orez condimentat cu stafide). Åi garniturile sunt speciale: orez negru, adus din Sri Lanka, linte neagră, trufe, gălbiori. De asemenea, în compoziția unor preparate se găsește și sare hawaiană, neagră, deosebit de valoroasă, și ca preț, dar și datorită mineralelor pe care le conține, fiind extrasă dintr-un vulcan, dar și sarea roz Himalaya.
Nu lipsesc nici preparatele tradiționale, dar cu o nouă înfățișare, precum Tigaia de porc picantă, Frigărui de caras, Tochitura de porc sau Ciulamaua de pui cu ciuperci și turte de casă.
Deserturile sunt un deliciu: Baked Alaska (un desert spectaculos, flambat, care imită ghețarii în flăcări, din budincă de vanilie, cremă de fructe de pădure și bezea), Mere în vin alb cu șofran și ciocolată sau Scorpion au chocolat.
Din 15 august puteți degusta noile delicii la Oscar
Toate ingredientele sunt proaspete, de cea mai înaltă calitate, gătite cu grijă și respect pentru client. Fiecare fel de mâncare deține, în meniu, o scurtă descriere a modului în care este preparat. Deși par pretențioase, preparatele se adresează unei palete largi de clienți, datorită prețurilor accesibile. „Vrem să ne axăm pe un nou concep de gastronomie, care combină ingredientele rare, cu respectul pentru client, ceea ce primează. Preparatele sunt prezentate într-o manieră nouă, pe farfurii speciale, ingredientele sunt de cea mai bună calitate.Carnea si sosurile sunt preparate in casa dupa reteta proprie” ne-a spus și bucătarul Mihai Neacșu, cunoscut din show-ul culinar de televiziune pentru bucătari profesioniști Top Chef.
Åi la bar va fi pregătit un meniu inedit, unul dintre elementele de noutate fiind florile de hibiscus care, așezate în paharul cu șampanie, se deschid treptat, pe parcurs ce este consumată băutura. Restaurantul Oscar pregătește meniuri noi și pentru evenimente, precum nunți și botezuri, pentru a veni în întâmpinarea dorinței de nou, calitate și rafinament gastronomic a focșănenilor.
La Restaurant Oscar veti descoperi din 15 august cele mai savuroase si cunoscute preparate de pe intreg mapamondul , într-un cadru natural, oferit de grădina de vară.