Zeci de copii, din întreg județul, au fost tratați de medicii Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani în ultimele zile, după ce au acuzat vărsături, grețuri și febră. După mai multe investigații, pediatrii i-au diagnosticat cu enterocolită. Unii dintre ei au rămas internați, altora li s-a prescris tratament la domiciliu.
Medicii spun că în ultimele zile, 20 de copii au ajuns la spital din cauza acestei boli, care apare din cauza temperaturilor exterioare foarte ridicate, astfel de temperaturi fiind înregistrate la începutul săptămânii. Diareea este un simptom caracteristic enterocolitei. Pe lângă diaree, bolnavii de enterocolită se mai confruntă și cu dureri abdominale sau vărsături.
Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea atrag atenția că alimentele trebuie consumate proaspete, iar păstrarea acestora la frigider timp de mai multe zile trebuie evitată. În această perioadă, din cauza temperaturilor ridicate, alimentele se pot contamina cu ușurință cu diverse bacterii care cauzează boli digestive. De asemenea, specialiștii DSP mai spun că, în sezonul cald, ouăle nu trebuie păstrate în ușa frigiderului, ci pe rafturile acestuia, temperatura optimă de păstrare a alimentelor fiind între 0 și 4 grade.
Pentru a preveni situațiile neplăcute, specialiștii DSP vin cu câteva sfaturi pentru părinți. Astfel, aceștia recomandă, în primul rând, o igienă riguroasă. „Pentru a preveni apariția acestei boli, recomand spălatul mâinilor cu apă și săpun înaintea oricărei mese, spălarea alimentelor, spălarea și dezinfectarea tacâmurilor și a veselei. În situațiile în care copilul prezintă scaune moi, însoțite de greață, vărsături, dureri abdominale, febră, acesta trebuie adus de urgență la medic, care îi va prescrie tratament corespunzător și regim alimentar”, recomandă specialiștii DSP.