Consiliul Județean Vrancea va modifica în ședința de săptămâna viitoare indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții fostul sediu al Prefecturii Putna. Modificarea are loc ca urmare a necesității realizării unor lucrări ce nu au fost prinse în documentația inițială. Este vorba despre: procurare și montaj sisteme electronice, grup electrogen, centrală termică, centrale tratare aer, instalații sanitare și de încălzire. De asemenea, vor mai fi executate suplimentar lucrări de reabilitare la corpul de clădire C2, lucrări care constau în: înlocuire tâmplărie, refacere fațadă, instalație electrică, instalație de alimentare cu apă și canalizare, realizare sistem de încălzire, compartimentări, înlocuire pardoseli și finisaje interioare.
Lucrările de renovare a imobilului în care a funcționat Prefectura Putna au fost realizate în proporție de peste 90%. Derularea lucrărilor la fostul sediu al Prefecturii Putna a fost supravegheată personal de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Acesta a vizitat de mai multe ori șantierul pentru a vedea care este stadiul lucrărilor și dacă se respectă proiectul inițial. Åeful administrației județene a precizat că imobilul în care a funcționat Prefectura Putna va deveni o clădire emblematică a județului Vrancea. „Sper ca în curând să le facem o bucurie cetățenilor județului Vrancea și anume de a revedea finalizată această clădire, acest sit arhitectonic”, a spus Marian Oprișan. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 17 milioane de lei.
Imobilul ar putea deveni sediul Consiliului Județean
Fostul sediu al Prefecturii Putna ar putea deveni sediul Consiliului Județean Vrancea după finalizarea lucrărilor. Åeful administrației județene, Marian Oprișan, a afirmat că în acest moment sunt discutate două variante privind destinația pe care să o aibă acest imobil și anume sediu pentru Consiliul Județean Vrancea sau Palat al Culturii. „Cel mai sigur, va fi sediul Consiliului Județean. Actualul Palat administrativ este proprietatea Guvernului României, nu este proprietatea Consiliului Județean și stăm printr-o hotărâre de Guvern care a statuat principiile funcționării Consiliului Județean în această clădire”, a precizat Marian Oprișan. Imobilul „Prefectura județului Putna” a fost construit la începutul secolului XX și, datorită valorii sale, clădirea a fost inventariată ca monument de arhitectură sub Codul Oficiului Național al Monumentelor Istorice. Destinația inițială a clădirii a fost de palat administrativ, respectiv Prefectură a județului Putna, iar după 1945 aici a funcționat Consiliul Popular Municipal Focșani.