Delfinii se cheamă între ei cu propriile lor ânumeâ, consideră cercetătorii universității scoțiene Saint Andrews într-un studiu publicat de revista National Academy of Sciences (PNAS) și preluat marți de BBC. Aceste mamifere âtrăiesc într-un mediu în care au nevoie de un sistem foarte eficient de a rămâne în contactâ, pentru că ele nu au niciun punct de referință și trebuie să stea în grupuri unite, astfel că folosesc un limbaj unic pentru a se identifica între ele și răspund atunci când aud un anumit sunet, se menționează în studiu.
Potrivit unor cercetări anterioare, delfinii folosesc sunete concrete și membrii acelorași grupuri sunt capabili să învețe și să emită sunete neobișnuite. În timpul investigației au fost înregistrate sunetele emise de delfinii dintr-un grup, iar ulterior sub apă au fost amplasate difuzoare pentru ca aceștia să le poată asculta, împreună cu sunete emise de alte animale pe care nu le-au auzit niciodată. Astfel s-a descoperit că fiecare dintre delfini răspund în mod repetat numai la un sunet individual, atitudine asemănătoare cu cea a oamenilor, care reacționează atunci când își aud numele. Cercetătorii cred că delfinii și-au dezvoltat această abilitate pentru a reuși să se mențină într-un grup compact în vastul lor habitat marin, pentru că de cele mai multe ori nu se pot vedea între ei și în apă nu își pot folosi simțul olfactiv.
Unele studii anterioare acreditează ideea că și papagalii folosesc sunete individuale pentru a-și chema colegii din interiorul aceluiași grup.