Copiii din Adjud, ajutați de învățătorii și profesorii lor, vor învăța cum să devină „Mici antreprenori în Åcoala lui Andrei”, în cadrul proiectului cu același nume, în care au fost cuprinși și copii din Galați, Brăila, Zemeș, Moinești, Buzău, Ploiești, Câmpina, Pitești, Craiova, Constanța, Videle, Foglaș, Marca, Suplacu de Barcău, Moreni, Boldești Scaieni și București. Proiectul este derulat de Petrom și Junior Achievement România și își propune să dezvolte abi litățile de viață ale elevilor din școli generale, concentrându-se în special pe acele competente care pot transforma participanții în lideri în comunitățile lor, chiar înainte de terminarea școlii.
„Petrom și Junior Achievement România lansează proiectul «Mici antreprenori în Åcoala lui Andrei» pentru a răspunde unei nevoi căreia metodele clasice de educație nu au reușit să îi răspundă: capacitatea și, în mod deosebit, dorința tinerilor de a contribui cât mai devreme la comunitatea în care trăiesc și învață. Peste zece mii de elevi și cadre didactice din ciclurile primar și gimnazial vor avea oportunitatea de a face școala «altfel» de-a lungul întregului an școlar, prin module educaționale JA learning by doing, care aduc comunitatea la clasă prin activitățile interactive, în cele 18 localități în care se va derula proiectul. Astfel, elevii își vor asuma roluri de antreprenori și profesioniști pentru a afla cum funcționează comunitatea lor, ce o face unică și care sunt nevoile ei, încercând să identifice soluții pentru acestea cu ajutorul consultanților voluntari”, transmit organizatorii, printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre.
Cadrele didactice din Adjud și celelalte localități implicate vor beneficia în mod gratuit de toate oportunitățile proiectului. Ele vor avea la dispoziție materiale gratuite pentru întreaga clasă, training pentru cadrele didactice, participarea consultanților voluntari la clasă, pre/post-test și certificate profesor și elev.
Învățătorii și profesorii interesați pot afla mai multe pe
www.jaromania.org.
„Din 1918 în lume și din 1993 în România, Junior Achievement (JA) implementează în școli programe de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională. Prin activitățile «learning by doing» desfășurate la clasă și interacțiunea cu consultanți voluntari din comunitatea de afaceri, tinerii dobândesc competențe esențiale pentru viață, experiențe inedite, oportunitatea de a participa la competițiile internaționale din cadrul programelor, apartenența la o rețea globală educațională și profesională: 37 de țări din Europa și 121 din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea se desfășoară în peste 1.000 de școli publice din întreaga țară, datorită parteneriatului cu Ministerul Educației și susținerii financiare din partea comunității de afaceri”, se detaliază în comunicat.