Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

VIDEO şi GALERIE FOTO: Lecţii demonstrative, gândite de unirişti


   Elevii implicați în proiectul educațional „Lessons on demand” s-au întâlnit sâmbătă, la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, pentru a face o primă evaluare a activităților derulate până în prezent, dar și pentru a stabili ceea ce mai trebuie făcut. Cu acest prilej a fost făcută și o demonstrație video între mai multe locații din țară: Colegiul „Unirea”, sediul proiectului Compendiu din București, CCD Brașov, sediul companiei CISCO Systems din Bucuresti și „biroul mobil” al inspectorului general din Ministerul Educației- specialitatea fizică, Sorin Trocaru, aflat la Zalău.
   Elevii au avut posibilitatea să urmărească clipurile video cu lecțiile demonstrative gândite de ei și au învățat lucruri noi într-o manieră non-formală. Profesorii, cei care i-au coordonat pe elevi în realizarea lecțiilor, spun că au avut mult de învățat din determinarea elevilor. „Am discutat cu elevii, am încercat să găsim alături de ei subiecte care pot fi abordate într-o astfel de manieră, pentru că nu este ceva obișnuit, nu am mai făcut așa ceva. Munca a fost frumoasă, dar e destul de grea și a necesitat mult timp. Copiii noștri sunt trup și suflet, au energie multă și atunci ne antrenăm și noi. Eu am încercat, în tot ceea ce fac la clasă, să văd ce înțeleg copiii. Le place, dar este o secvență mică de lecție. Mai ales ca metodă de înțelegere, este mult mai bine. Chiar vreau să fac un proiect similar și cu elevii de la gimnaziu”, a precizat Maricica Apreotesei, profesor de informatică la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, partener în cadrul proiectului.
   Evident, cei mai încântați de experiența „Lessons on demand” au fost elevii, care au avut posibilitatea să își pună în practică ideile. „Acest proiect este destul de interesant, pentru că ne dă libertatea să creăm lecțiile așa cum înțelegem noi. Am învățat foarte mult, este o experiență extrem de interesantă și o să mai repet”, a spus elevul Andrei Vizitiu.
   Una dintre elevele care a „strălucit” în implementarea acestui proiect de învățare, propus de Google, va avea posibilitatea să învețe de la inginerii celui mai popular motor de căutare ce înseamnă domeniul virtual. „Cred că acest proiect este o ocazie nouă de a învăța într-un alt mod și ne-a adus mai aproape unii de ceilalți. Eu am făcut parte din echipa de biologie și am luat parte la diverse experimente, am luat parte și la celelalte activități. Peste două săptămâni o să merg la Londra, la conferința Google. Nu a fost decizia mea de a participa, ci a direcțiunii, în urma rezultatelor obținute. În toamnă urmează să plec în Viena, în urma participării la un concurs de neuro-științe, la etapa internațională”, a spus Alexandra Robu, elevă la Colegiul „Unirea”.
   Proiectul „Lessons on demand” este la mijloc de drum, astfel că experiențele vor continua pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice coordonatoare. „A însemnat extraordinar de mult acest proiect. Sunt încântați că lucrează în echipă și că folosesc mijloace noi în procesul didactic. Noi vrem să stimulăm acest lucru, ei să își găsească forme prin care pot învăța. Alexandra va merge la Londra pe acest proiect, este o întâlnire a echipelor din cadrul acestui proiect, va participa acolo la seminarii și ședințe interactive făcute de Google, din care va învăța, după părerea mea, cât un om într-un an. Mai departe se vor crea multe lecții, vom încerca să determinăm elevii să ne dea idei cum să facem lecții. Remarc echipa de biologie de la Unirea și întreaga echipă de la Panciu, care a creat lucruri surprinzătoare pentru un liceu de provincie”, a precizat profesorul Emil Onea, coordonatorul proiectului „Lessons on demand”.
   Proiectul are ca parteneri Liceul „Ioan Slavici” Panciu și școlile Jariștea și Vulturu. Parteneri sunt și compania Intuitext și portalul www.didactic.ro . În dezvoltarea acestui proiect s-au implicat peste 270 de elevi și 30 de profesori. „Lessons on demand” este un proiect finanțat de Google, Vrancea fiind singurul județ din țară selectat. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?