Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

VIDEO şi GALERIE FOTO: Marian Oprişan: „Vrancea nu va mai avea nicio localitate fără apă şi fără canalizare“

   Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a inaugurat, ieri, investiția „Sursă suplimentară de alimentare cu apă în comuna Jariștea”, realizată în exclusivitate de Consiliul Județean Vrancea. Prin această investiție se asigură alimentarea cu apă curentă la nivelul comunei în ritm continuu, la o populație de 4.100 de locuitori, fiind eliminată furnizarea apei potabile cu program în perioadele critice ale anului. „Până la finele anului 2020, vă garantez că Vrancea nu va mai avea nicio localitate, niciun sătuc fără apă și fără canalizare”, a afirmat Marian Oprișan. La inaugurare au fost prezenți primarul din Jariștea, Cătălin Toma, și senatorul PSD Cristian Dumitrescu.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR),  Marian Oprișan, a tăiat panglica inaugurală la investiția „Sursă suplimentară de alimentare cu apă în comuna Jariștea”. Prin această investiție se rezolvă una dintre cele mai stringente probleme ale oamenilor din Jariștea, care în fiecare vară aveau program de furnizare a apei potabile. Șeful administrației județene l-a felicitat pe primarul comunei, Cătălin Toma, arătând că este unul dintre cei mai buni primari pe care îi are România, un edil care „cu sufletul și inima a rămas la stânga”.
   Marian Oprișan a declarat că investițiile pentru asigurarea apei curente și rețelelor de canalizare în comunele județului sunt o prioritate a Consiliului Județean. La acest moment este în derulare proiectul Vranceaqua, în valoare de 104 milioane euro. „Am făcut toate demersurile necesare și am obținut toate aprobările și toate finanțările necesare în așa fel încât, până la finele anului 2020, vă garantez că Vrancea nu va mai avea nicio localitate, niciun sătuc fără apă și fără canalizare. Lucrurile încep să devină realitate. Acum lucrăm cu un proiect care se derulează la Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Cîmpineanca, Golești. Este un proiect de 104 milioane euro care înseamnă, într-un final, rezolvarea definitivă a extinderii rețelei de apă a orașelor și municipiilor din județul Vrancea. Va însemna rezolvarea definitivă a situației stațiilor de epurare a apelor uzate în așa fel încât să reușim peste tot să facem la fel ca la Focșani. Acolo, lângă stația de epurare avem o mini Deltă a Dunării, din cauza faptului că apa uzată, trecută prin stația de epurare, fiind foarte curată, a creat un microecosistem unde acum se desfășoară concursuri de pescuit. Este un lucru foarte important pentru viața oamenilor, viața concetățenilor, a copiilor noștri, a bătrânilor, a celor care trăiesc și muncesc în comunitatea județului Vrancea”, a afirmat preșe-dintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Alimentare cu apă și canalizare în alte 36 de comune
   Administrația județeană a pregătit un proiect de 109 milioane euro pentru sisteme de alimentare cu apă și canalizare în alte 36 de comune. Proiectul „Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare” a fost depus pentru finanțare din fonduri europene și va fi implementat de Compania de Utilități Publice (CUP). Principalul criteriu care a fost luat în calcul la selectarea celor 36 de comune, cu satele componente, este cel al dimensiunii: peste 2.000 de locuitori. „Am mai depus un proiect, care va primi finanțare în valoare de 109 milioane euro și care înseamnă același lucru pentru încă 36 de localități ale județului Vrancea. Nu vom mai avea probleme în județ din acest punct de vedere urmând ca în exercițiul financiar al Uniunii Europene 2014-2020 să accesăm și să finanțăm celelalte proiecte care țin de infrastructura calității vieții vrâncenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
   Investiția derulată de Consiliul Județean la Jariștea constă în reabilitarea sursei de apă, reabilitarea rețelei de aducțiune în lungime de 2.300 metri și utilaje pompe puț și grup pompare. Totodată, sursa de apă a fost împrejmuită și au fost construite o cabină și un sistem de automatizare. Sursa de aducțiune are un debit de 21 metri cubi pe oră. În cadrul acestui proiect a mai fost realizată o subtraversare la drumul județean Jariștea-Bolotești și au fost construite patru cămine de aerisire și golire. Valoarea investiției este de 385 mii lei și a fost realizată din surse proprii.
„Vrâncenii pe primul loc”
   Primarul comunei Jariștea, Cătălin Toma, a mulțumit unei persoane speciale pentru comunitate, regretatul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Diaconu. Acesta a făcut demersuri pentru ca administrația județeană să rezolve problema apei potabile din Jariștea. „Avem o sărbătoare în comună, această suplimentare cu apă realizată în întregime de Consiliul Județean Vrancea și țin să îi mulțumesc președintelui Marian Oprișan și în special unei persoane care nu mai este printre noi, Mircea Diaconu, care mă întreba de fiecare dată care sunt problemele cu apa. Iată că prin demersurile dumnealui, cu sprijinul domnului președinte astăzi putem inaugura ceea ce numim apă curentă în Jariștea. Apă curentă va fi pe tot parcursul anului. Vă mulțumesc domnule președinte că ați avut grijă de noi și sper să aveți grijă de noi și cu drumul județean spre Scânteia”, a afirmat primarul Cătălin Toma.
   Prezent la inaugurare, senatorul PSD Cristian Dumitrescu i-a felicitat pe oamenii din Jariștea pentru ceea ce au făcut în comună. El a arătat că această investiție realizată de Consiliul Județean este un exemplu al interesului pe care administrația județeană îl arată față de fiecare comunitate. „Am un regret că această comună nu face parte din colegiul meu electoral, dar asta nu înseamnă că nu o să încerc și am încercat întotdeauna să ajut toate comunele județului. Indiferent că sunt dintr-un partid sau altul, indiferent că sunt în legislativ sau în executivul local, primari, președinți de Consilii Județene, PSD și USL sunt o echipă. Ceea ce vedeți în țară este rezultatul acestei echipe. Președintele Consiliului Județean, domnul Marian Oprișan nu a făcut diferențiere între cetățenii unei comune sau alta, în funcție de cum au votat. Mi-a spus «Cristian, ceea ce contează este fiecare cetățean și fiecare vrâncean». De aceea întotdeauna în campanie, indiferent de ce spun cei de la București, deviza noastră este «Vrâncenii pe primul loc»”, a afirmat senatorul Cristian Dumitrescu.
„Vrâncenii au ajuns mari după alegerile parlamentare”
   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan le-a mulțumit oamenilor din Jariștea pentru încrederea pe care au avut-o în candidații USL la alegerile parlamentare de anul trecut. Votul masiv al vrâncenilor în favoarea candidaților USL a făcut posibil ca parlamentarii vrânceni să ocupe poziții importante în conducerea celor două camere ale Parlamentului. „Vrâncenii au ajuns mari după aceste alegeri cu ajutorul dumnea-voastră și prin votul pe care l-ați dat dumneavoastră USL, PSD și PNL. Sunt mândru pentru că am luptat foarte mult, dar numai cu ajutorul vostru, al familiilor voastre”, a afirmat Marian Oprișan.
   În urma alegerilor din Parlament, Cristian Dumitrescu este vicepreședintele Senatului, Petru Filip este președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, deputatul Miron Mitrea este vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul Angel Tîlvăr este președintele Comisiei de învățământ. De asemenea, deputatul Ciprian Nica este vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților și, nu în ultimul rând, președintele PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru este președintele Comisiei de Agricultură.

 

 

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?