Pe scena Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focșani a avut loc aseară ceremonia de deschidere a Concursului Național Interdisciplinar,,+/- Poezie”. La eveniment au participat academicianul Solomon Marcus, Mina Rusu, oficial din cadrul Ministerului Educației Naționale, președinte executiv al concursului, inspectorul școlar general Vasilica Zaharia, primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare. Cu toții le-au urat bun venit în Focșani profesorilor și elevilor pasionați de poezie și matematică și le-au dorit succes în cadrul concursului. „Bine ați venit! Suntem onorați să vă avem ca oaspeți în județul nostru, îmi face o mare plăcere să fiu alături de dumneavoastră. Sperăm ca elevii și profesorii să aibă o perioadă plăcută și benefică la noi în județ”, a spus vicepreședintele Cel Mare.
În deschiderea Concursului Național ,,+/- Poezie” academicianul Solomon Marcus a susținut o conferință cu tema „Copiii sunt și ei oameni”. Academicianul a vorbit despre copilărie, adresându-se în discursul său, în special copiilor din sală. ,,Este o vârstă foarte fragilă, de trecere de la copilărie la adolescență și este foarte important ca această trecere să se facă în modul cel mai profitabil posibil. Vă spune un om care a trăit demult vârsta voastră. Copilăria în primul rând este cea mai frumoasă parte a vieții. Chiar dacă noi ieșim la un moment dat din copilărie, nu avem voie să o pierdem, trebuie să fim în stare să recuperăm din tot ce a fost mai prețios, mai frumos, să păstrăm și să valorificăm de-a lungul întregii vieți. În copilărie a fost frumos în primul rând această puritate, această candoare, deschidere la prietenie, la dragoste față de semenii noștri, la modul în care prieteniile care s-au construit în copilărie nu se uită o viață întreagă, pentru că ele sunt prietenii de dragul prieteniei nu de dragul unui interes. Copilăria este perioada viselor. Copilăria este perioada celor mai bogate explozii de imaginație și fantezie pe care le realizăm noi în viață”, a spus în discursul său Solomon Marcus, academician și președinte de onoare al concursului.
Profesori din București, Galați, Vâlcea, Timiș, Constanța, Bihor, Caraș-Se-verin, Iași și Vrancea vor corecta lucrările celor 108 elevi participanți la etapa națională. Festivitatea de premiere a elevilor participanți va fi organizată mâine pe scena Ateneului Popular ,,Mr. Gh. Pastia” din Focșani.