VIDEO şi GALERIE FOTO: Saloane moderne în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean

3
2157


   Micii pacienți ai Spitalului Județean de Urgență Focșani, internați în Secția de Pediatrie, vor beneficia de condiții moderne. Patru saloane din cadrul secției au fost renovate complet cu sprijinul Clubului Rotary Varana Focșani, dar și al altor sponsori. Ieri, cele patru saloane au fost inaugurate oficial, în prezența membrilor Clubului Rotary, a conducerii Spitalului Județean și a cadrelor medicale din secție. 
   Dumitru Ducan, președintele Clubului Rotary Varana Focșani, a declarat că valoarea totală a investiției depășește 20 de mii de euro. Potrivit acestuia, în 2013, Clubul Rotary Varana Focșani intenționează să renoveze și un grup sanitar din cadrul Secției de Pediatrie. „V-am invitat, astăzi (ieri – n.r.), la inaugurarea saloanelor pe care, împreună cu sponsorii, am reușit să le reabilităm. Ceea ce vedeți aici este rodul activității noastre și al echipei spitalului de aproape 6 luni de zile. Sunt extrem de bucuros că după 5 ani de activitate a Clubului Rotary Focșani finalizăm acest proiect important. În luna aprilie, Clubul Rotary a împlinit 5 ani de existență, iar impactul pe care acest club l-a avut asupra comunității în care trăim îl puteți vedea aici. Valoarea investiției depășește 20 de mii de euro. Anul acesta, intenționăm să renovăm și o toaletă din Secția de Pediatrie. Vreau să mulțumesc sponsorilor, Premium Porc, Pandora Prod, Artifex, grupul Provincialii și Tricotton Junior”, a declarat Dumitru Ducan. 
   Managerul Spitalului Județean s-a declarat foarte încântat de acțiunea celor de la Clubul Rotary, el făcând apel și la alte persoane cu posibilități financiare, din Vrancea, pentru a ajuta la renovarea celorlalte 13 saloane. „Mă bucur foarte mult pentru ceea ce e aici și vă mulțumesc dumneavoastră, membrilor clubului, dar și sponsorilor pentru că au reușit să facă aceste lucruri minunate aici, în Pediatrie, unde nu se mai făcuse o igienizare de destul de mult timp. Pot spune că, acum, avem cele mai noi saloane care pot exista într-un spital județean. A fost schimbat totul, de la mobilier, la tâmplărie, absolut totul. Ceea ce îmi doresc eu în continuare este să implementez acest proiect pentru toate celelalte saloane. Sunt convins că o să reușim să o facem. Sunt mulți oameni de bine în Vrancea și știu că o să ne ajute. Sper ca fiecare dintre cei care au posibilitatea, să igienizeze câte un salon, care să arate ca aceste saloane. Mai sunt de renovat încă 13 saloane, iar noi suntem de acord ca cei care ne ajută să le renovăm, saloane să poarte numele lor, numele copiilor. Eu vă mulțumesc pentru această inițiativă și sper să veniți cu alte proiecte, cu alte acțiuni. Sper într-o colaborare tot așa de frumoasă și în continuare”, a declarat Constantin Mîndrilă. 
   Jumătate din sumele necesare pentru renovarea celor patru saloane de la Pediatrie a fost colectată în urma balului de caritate, organizat de Clubul Rotary Varana la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here