Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

„Vieţi de Poveste” se lansează mâine


     „Vieți de Poveste”, carte de reportaj jurnalistic scrisă de Laura Breană și ilustrată cu fotografii realizate de fotoreporterul Aurel Åželaru, va fi lansată mâine, la ora 14.00, la sediul central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, atât în format clasic cât și în format audio-Daisy. 
 Cartea este prefațată de jurnalista Carmen Avram, realizatorul emisiunii „În Premieră” de la Antena 3. „Am citit această carte pe nerăsuflate! Åži am închis-o fericită și mândră și onorată. E o carte cum nu se mai scriu, pentru că cere timp. E o artă cum nu-și mai dorește nimeni, pentru că nu mai avem răbdare. E o misiune în care nu mai credem, pentru că suntem furați de un cotidian înșelător. Dar e o carte pe care trebuie s-o ai. Åži s-o citești. Åži s-o înveți. Pentru că după ea, vei fi mai bogat. Chiar așa: Mai bogat! Mulțumesc pentru ea! În viața mea, a devenit deja un reper”, spune Carmen Avram, în prefațarea „Vieților de Poveste”.
 Lansarea va fi una absolut inedită, fiind pentru prima oară în țară când o carte a unui autor român este înregistrată audio de el însuși, pentru a ajunge și sub „ochii” nevăzătorilor în formatul care le este cel mai accesibil – diferit de cel audio simplu – și anume audio-Daisy. Laura Breană a fost sprijinită în acest sens de Fundația „Cartea Călătoare” din Focșani, al cărui voluntar este de mulți ani, iar cei prezenți la lansare vor putea vedea pe viu, și prezentarea „Vieților de Poveste” în format audio-Daisy.
 Momentul-eveniment al colegilor noștri, găzduit de Biblioteca Județeană, face parte din programul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor. Teodora Fîntînaru, directorul instituției de cultură care a prefațat volumul „Vieți de Poveste” spune că reportajele și fotografiile cuprinse în el sunt „de excepție” și „ne vorbesc de la sine și despre ce nu trebuie să facă nicio societate din semenii săi, despre responsabilitatea colectivă pe care trebuie să o învățăm și reînvățăm, generație de generație, și despre ce trebuie să păstrăm – în ciuda unei globalizante invitații la integrare de orice fel – din ceea ce tradiția ne-a lăsat moștenire: toleranța, compasiunea, sensul profund al faptei bune”.
 Laura Breană și Aurel Åželaru – cei doi „jurnaliști cu ochi versat și cu mintea brici, care nu se împiedică în aparențe, ci au curiozitatea de a găsi, dincolo de  banal, acea metaforă care ne poate schimba, cu o virgulă, întreaga viață”, după cum spune Carmen Avram – împreună cu „Monitorul de Vrancea”, vă așteaptă, mâine, la lansare! 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?