Cele mai căutate legume în perioada postului, fasolea uscată și cartofii, s-au scumpit în Piața Moldovei. Precupeții spun că sunt mari cheltuielile și pentru ei, în plus, din cauza timpului nefavorabil vin mai puțini comercianți în piață. Fasolea s-a scumpit de la 8 lei, cum se găsea pe majoritatea tarabelor, la prețul de 9 lei pentru un kilogram. Ceva mai ieftină este fasolea cu boabe mai mici, care se vinde la prețul de 7 lei, pentru un kilogram. „Fasolea întotdeauna a fost scumpă pentru că a fost secetă și s-a făcut puțină și este și greu de adunat și de curățat”, ne-a spus un vânzător.
Cartofii variază ca preț de la 0,80 de lei până la 1,2 sau 1,3 lei. Ceapa albă se vinde cu 2 și 2,5 lei kilogramul și pentru că se găsește mai greu, pentru ceapa roșie de apă, unii comercianți cer și 5 lei pentru un kilogram. O alternativă mai ieftină ar putea fi prazul care se vinde cu 1,5 lei legătura. Rădăcinoasele, păstârnacul, pătrunjelul, țelina se vând cu 5 lei kilogramul iar morcovul, cu 2 lei kilogramul. Salata, ceapa verde și ridichea sunt ceva mai ieftine, un leu legătura.
Nici fructele nu au scăpat de scumpiri. Merele mai mari și mai aspectuoase se vând cu 3 lei kilogramul iar cele mai mici, cu 2,5 lei kilogramul. Miezul de nucă se vinde cu 30 de lei pentru un kilogram iar prunele uscate cu 8 și 10 lei kilogramul.