Stingerea arieratelor administrațiilor locale trebuie realizată prin cooperare, între Guvern și reprezentanții autorităților locale, a afirmat deputatul vrâncean Laurențiu Å¢igăeru Roșca. Parlamentarul consideră că pentru a ordona și eficientiza administrația publică locală, este necesară stingerea arieratelor, acțiune care a devenit necesitate în vederea funcționării economiei naționale.
Plata arieratelor, adică a facturilor care sunt mai vechi de 90 de zile, înseamnă un imbold pentru economia națională, decongestionarea economiei, crearea unor noi locuri de muncă sau cel puțin evitarea pierderilor de locuri de muncă. „Am folosit des în cadrul Uniunii Social-Liberale conceptul «dreptate». Românii au investit încredere în noi, așteptând să facem dreptate. Åi aș vrea să ne gândim acum la acele entități, publice sau private, care și-au oferit, cu bună-credință, serviciile unor autorități publice locale. Este oare drept ca acești oameni, fie ei angajați, directori sau manageri, să fie nevoiți să aștepte luni sau poate ani plățile ce li se cuvin? Este oare drept, ca autoritate locală, să cumperi servicii pe care știi că nu le poți susține? Din păcate, această tendință de a cheltui orbește a fost vizibilă în cazul unor aleși locali care au fost sancționați de români la scrutinul din iunie 2012. Însă, astăzi, este datoria noastră, a Uniunii Social-Liberale, de a aduce dreptatea, atât în ceea ce privește așteptările celor ce-și oferă serviciile statului, cât și în ceea ce privește credibilitatea autorităților publice locale”, a afirmat deputatul Laurențiu Å¢igăeru Roșca.
Însă, arată acesta, stingerea arie-ratelor nu se poate face pocnind din degete și „trebuie să-i înțelegem pe președinții de consilii județene”, „să-i înțelegem pe primari” care trebuie să își protejeze comunitățile de orice fel de presiune economică.