Handbalista Janina Luca, convocată pentru „Trofeul Carpaţi“

0
904


   Cu aproximativ două luni și jumătate înaintea barajului de calificare la Mondialul din Serbia, cu Slovacia, Gheorghe Tadici caută soluții la Trofeul Carpați. În 22-24 martie, în cadrul competiției ce se va desfășura la Craiova, România (n.r. împărțită în două echipe A și B) va înfrunta naționalele Spaniei și Germaniei, iar acesta ar fi un ultim prilej pentru selecționer de a-și contura un lot de 20 de handbaliste pentru „dubla” cu Slovacia. 
   Profitând de ocazie, Tadici a convocat jucătoare de la toate formațiile din Liga Națională, cu excepția Oltchimului, pentru a le testa. „Încercăm să conturăm un lot cu care să abordăm calificările. Cu câteva excepții, viitoarea echipă națională va fi formată din jucătoarele care vor confirma și la Trofeul Carpați”, a declarat Tadici. Lotul s-a reunit ieri, la Craiova, iar la întreceri va fi împărțit în România A (n.r. prima echipă) și România B (n.r. lotul de perspectivă). Printre jucătoarele care au fost selecționate se află și vrânceanca Janina Luca, handbalistă care este legi¬ timată la clubul CSM Ploiești.

A luat bronzul cu Naționala României

Componentă în anul 2008 a Lotului Național Universitar de handbal a României, Janina Luca a obținut cu echipa medalia de bronz la Campionatul Mondial, competiție care s-a desfășurat în Italia. În finala mică, „tricolorele” au învins Serbia cu 46-32 (25-15). În afara acestei victorii, fetele pregătite de Ioan Băban, au depășit Polonia (32-27), Serbia (33-29) și Azerbaidjan (36-26), cedând (30-32) în semifinale în fața Ungariei.

Georgescu: „Mă mândresc cu fetele mele”

Vrânceanca Janina Luca face parte dintr-o generație de excepție a handbalului vrâncean, marea majoritate a sportivelor fiind descoperite de profesorul Radu Georgescu. „Mă mândresc cu fetele mele. Rodul antrenamentelor și seriozității s-a văzut în momentul în care au fost convocate în Lotul Național. Este o mândrie să fii în lot și să-ți cânte imnul național”, ne-a declarat antrenorul emerit Radu Georgescu, cel care  de-a lungul anilor le-a mai lansat în handbalul mare pe Simona Gogârlă, Janina Luca, Paula Teodorescu, Mirabela Toma și Alina Bratu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here