Dosarul poliţiştilor de la Economic, plimbat între DNA şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi

9
1392


   Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au stabilit că faptele  pentru care sunt cercetați mai mulți polițiști de la Economic, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, nu sunt de competența lor. Prin urmare, dosarul a fost retrimis procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați. „În cauza penală la care faceți referire, la data de 25 ianuarie 2013, procurorii Serviciului Teritorial Galați al DNA au dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracțiuni aflate în competența DNA și disjungerea și de-clinarea cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați pentru alte fapte care nu sunt de competența DNA„, transmit reprezentanții DNA.
   Cu toate că procurorii DNA susțin că au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, procurorul Marcel Codiță, purtătorul de cuvânt al acestei instituții, ne-a precizat că „până la acest moment dosarul nu a fost înregistrat pe rol”.
   Reamintim că anul trecut, reprezentanții mai multor unități bancare din Vrancea au depus plângeri la poliție, care făceau referire la posibile înșelăciuni cu file CEC. Plângerile oamenilor au fost înregistrate, după care au fost repartizate unui ofițer de la Serviciul Economic. La puțin timp după ce ofițerul a preluat sesizările pe bază de semnătură, acestea au dispărut. Culmea, copii ale plângerilor au ajuns în mâna prefectului de la vremea respectivă, Sorin Hornea, care a sesizat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
   În martie anul trecut, ofițeri din Corpul de Control al ministrului Administrației și Internelor au venit la IPJ Vrancea pentru a verifica sesizarea privind dispariția plângerilor. Reprezentanții MAI ne-au precizat că în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt suficiente indicii referitoare la acte sau fapte de natură penală, care pot întruni elementele constitutive ale infracțiunii de neglijență în serviciu.
   În urma sesizării făcute de ofițerii Corpului de Control, ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, pentru că era vorba de ofițeri. Rând pe rând, mai mulți polițiști au ajuns la sediul Parchetului pentru a explica unde sunt plângerile originale și cum au ajuns copiile acestora la prefect. De asemenea, și Sorin Hornea a fost audiat de procurori, pentru a explica cum a intrat în posesia copiilor plângerilor.
   După mai multe luni de verificări, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați au ajuns la concluzia că soluționarea acestui dosar este de competența procurorilor DNA, motiv pentru care le-au trimis dosarul. Aceștia din urmă l-au retrimis la Parchet pentru continuarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here