Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Atenţie şoferi! 12 radare digitale vă „pândesc“ în trafic


   Radarele din dotarea Serviciului Poliției Rutiere sunt „spaima” șoferilor. Unii dintre aceștia fac flash-uri și claxonează pentru a-i atenționa pe ceilalți participanți la trafic că în apropiere este un radar. Alții cer informații despre zonele în care sunt amplasate radarele prin intermediul stațiilor de emisie-recepție, dar nu întotdeauna aceste atenționări îi și ajută. Numai la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de la Rutier au aplicat 585 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre ele, respectiv 269, fiind pentru depășirea limitei legale de viteză. Totodată, trei dintre conducătorii auto au rămas fără permise de conducere, pentru că depășiseră limita maximă admisă de viteză cu peste 50 kilometri pe oră.
   În momentul în care un conducător auto este atenționat că există radar în trafic, șoferul încetinește, dar există posibilitatea ca radarul să-l fi înregistrat deja. „În acest moment, în dotarea SPR Vrancea sunt 12 radare noi și cinci radare vechi. Cu cele vechi se lucrează pe casetă, sistem VHS, pe bandă magnetică, și se numește sistem Python. Cele noi sunt cu înregistrare digitală, stocarea imaginilor se face pe hard și sistem autovision. Radarele bat și până la un kilometru dacă drumul este drept”, a precizat comisarul șef Alexandru Cara, din cadrul SPR. Practic, radarele digitale înregistrează continuu.
   Mulți dintre șoferii trași pe dreapta nu vor să recunoască faptul că au depășit limita de viteză și le cer polițiștilor să le arate înregistrarea. Acest lucru nu este însă posibil. „Înregistrările nu pot fi arătate conducătorilor auto, pentru că așa prevede metodologia. Acestea se pun doar la dispoziția instanței”, a adăugat comisarul șef Alexandru Cara. Potrivit acestuia, imaginile sunt păstrate timp de șase luni.
   Åžoferii nu sunt amendați dacă limita de viteză a fost depășită cu mai puțin de 10 kilometri. „Sunt setate cu 10 kilometri peste limita legală. Normal că pot fi aplicate sancțiuni și dacă limita este de 50 kilometri pe oră și s-a depășit cu 5 kilometri, dar evităm acest lucru. Este o măsură a poliției rutiere pentru a nu-i sancționa pe conducătorii auto care depășesc limita de viteză cu doar 10 kilometri pe oră”, explică comisarul șef Alexandru Cara.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?