Informaţii despre monumentele istorice vrâncene, direct pe telefon

1
2223


   V-ar surâde ideea ca, aflat în fața unui monument istoric, să știți pe loc mai multe informații despre semnificația acestuia, fără să fiți însoțit de un ghid? Acest lucru va fi posibil într-un viitor foarte apropiat, datorită proiectului „Cultura și Patrimoniul Național Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”, inițiat de Asociația Potpourri Focșani și Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național (DJCPN) Vrancea. Prin acest proiect inedit, inițiatorii doresc să amplaseze pe 250 de monumente din Vrancea tăblițe cu diverse coduri, așa încât, dacă ai un telefon mobil cu acces la internet poți afla pe loc informațiile despre monumentul respectiv. Aplicația va fi disponibilă și pe Google și, astfel, va înlocui cu succes ghidul.
    Proiectul este susținut de Blogosfera Vrancea și are ca scop promovarea în mediul online, prin Google maps și coduri QR, a informațiilor despre cultura și patrimoniul cultural vrâncean. „Proiectul Cultura și Patrimoniul Național Vrancea în mediul online „Google Maps-QR” a fost inițiat în ianuarie 2013 din dorința de a oferi o vizibilitate mai mare punctelor de interes cultural și patrimonial din județul Vrancea. Materialele utilizate în proiect aparțin Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea și sunt suma unei activități de cercetare și strângere de date efectuate pe parcursul mai multor ani, care se concentrează pe lăcașuri de cult, monumente istorice și de patrimoniu, tradiții, obiceiuri, zonele, traseele și obiectivele cultural – turistice din județul Vrancea”, declară Florin Micu Iliescu, directorul DJCPN Vrancea.
   Inițiatorii proiectului doresc să stimuleze interesul cetățenilor pentru pa-trimoniul cultural vrâncean. „Sperăm, pe termen lung, ca prin acest proiect să încurajăm turismul și industria culturală, să atragem susținerea în protejarea și conservarea unor monumente de pa-trimoniu și a mediului înconjurător, să stimulăm interesul local pentru păstrarea și transmiterea tradițiilor și obiceiurilor, să conștientizăm autoritățile și comunitatea locală de valorile identitare care trebuie protejate”, spune și Anamaria Cătănoiu, președintele Asociației Potpourri.
    Lansarea proiectului va avea loc duminică, 3 februarie, de la ora 14.00, la sediul Direcției pentru Cultură Vrancea, de pe Strada Nicolae Titulescu nr. 1, Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here