Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO: „Hai să dăm mână cu mână!”


   Împlinirea a 154 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române a fost marcată, ieri, în instituțiile de învățământ din Panciu. Prima dintre acestea a fost găzduită de sala de festivități a Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” și s-a intitulat „Unirea, dezideratul național al românilor”. Ea a făcut parte din proiectul național „Învățăm să ne educăm!” derulat în parteneriat cu școli din Galați, Alba, Satu-Mare și Târgoviște, în perioada octombrie 2012-iunie 2013. În deschidere,  Anișoara Vizitiu, profesor pentru învățământul primar, le-a vorbit elevilor clasei I B despre semnificația actului istoric de la 24 Ianuarie 1859, evocând, totodată, personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Ulterior, copiii au fost invitați să vizioneze „Povestea lui Moș Ion Roată”. După realizarea unor lucrări tematice, atât elevii cât și coordonatoarea activității s-au prins într-o Horă a Unirii.
   Într-o simbolică Horă a Unirii s-au prins, pe holurile instituției, și elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici”. Momentul a fost inclus în manifestările derulate sub genericul „24 Ianuarie – Hai să dăm mână cu mână!”, organizate de Consiliul Åžcolar al Elevilor. Pe tot par¬ cursul zilei, în pauzele dintre orele de curs, stația radio a instituției a difuzat muzică românească, adecvată evenimentului. De asemenea, elevii clasei a X-a D, împreună cu profesoara de istorie Luminița Cociorbă, au participat la activitatea „Focșani, orașul Unirii”, iar elevii coordonați de profesoara Liliana Popa au realizat mini-expoziția „Contribuția religiei la Unirea Principatelor Române”.
   Manifestările dedicate Micii Uniri au fost încheiate de concursul „Unirea face puterea”, inițiat de profesorii de istorie Luminița Iliescu și Mihai Adafini și derulat la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”. Participanții, reprezentanți ai claselor a VII-a A și a VII-a B, au avut de răspuns la întrebările desprinse din filmul „Unirea Principatelor Române în contextul european al anului 1859”. În final, ambele echipe au fost declarate câștigătoare, fiind recompensate cu diplome și premii constând în rechizite școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?