VIDEO: Sergiu Nicolaescu şi Mircea Diaconu, numele unor străzi din Focşani

8
1286


   Două străzi din municipiul Focșani vor purta numele a două personalități a căror existență a fost legată de județul Vrancea: cineastul Sergiu Nicolaescu și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ), Mircea Diaconu. Inițiativa aparține președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, care dorește, în acest mod, să aducă un omagiu și să păstreze vii în memoria focșănenilor cele două personalități.
    Consiliul Local al municipiului Focșani urmează ca în ședința ordinară de la sfârșitul lunii ianuarie să aprobe un proiect de hotărâre prin care două străzi din Focșani vor purta numele lui Sergiu Nicolaescu și Mircea Diaconu. „Datorită faptului că Sergiu Nicolaescu a fost senator de Vrancea, datorită faptului că este o mare personalitate a cinematografiei românești, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a venit cu această propunere, ca unei străzi din municipiul Focșani să-i dăm numele de Sergiu Nicolaescu. De asemenea, pentru memoria domnului vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu, dorim să dăm numele său unei străzi din municipiul Focșani”, a spus primarul Decebal Bacinschi.
    Pentru început, s-au făcut câteva propuneri în cadrul comisiei de specialitate din cadrul CL Focșani, urmând ca municipalitatea să facă demersurile necesare, pentru aceste atribuiri de nume de străzi, la Prefectură. „În condițiile în care avem acceptul Prefecturii, în ședința ordinară de la sfârșitul lunii ianuarie vom intra cu un proiect de hotărâre pentru a da denumirea a două străzi din municipiu celor două personalități”, a completat edilul Bacinschi.
    Cele două străzi sunt situate în cartierul nou care urmează să fie construit în apropiere de Petrești, în zona Pomicola, o zonă mai puțin locuită în acest moment, pentru ca puține persoane să fie nevoie să își schimbe adresa și, implicit, actele de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here