Cei care conduc fotbalul românesc plănuiesc ca la prima ședință a Adunării Generale să propună un nou sistem competițional, unul cu mult mai mulți participanți ca acum. Măsura de reducere a numărului de echipe nu va fi pusă niciodată în aplicare din cauza faptului că ar fi în contradicție cu măsurile UEFA și FIFA, care sporesc numărul de participanți la turneele continentale și mondiale. În plus, un număr mai mic de echipe înseamnă mai puțini bani intrați în conturile FRF din partea cluburilor afiliate. Astfel, dacă propunerea va trece, sistemul competițional va fi schimbat încă din sezonul viitor. La Liga I vor fi tot 18 participante. Acest număr se păstrează deoarece LPF are deja un contract semnat cu televiziunile pentru transmiterea meciurilor, iar sumele care intră în contul cluburilor sunt uriașe. Schimbările mari se vor produce în eșalonul secund, acolo unde vor fi două serii a câte 18 echipe.
În aceste condiții, din Liga a 3-a vor promova la finalul acestui campionat ocupantele primelor două locuri din fiecare serie. Din vară, meciurile din Liga a 2-a se vor juca sâmbătă după-amiază, astfel încât echipele să poată face o parte din deplasări chiar în ziua jocului. O situație mai delicată se va regăsi la nivelul ligii a 3-a. Felul în care vor fi organizate seriile depinde foarte mult de reorganizarea teritorială ce va avea loc la nivel administrativ în acest an. Dacă Guvernul va desființa cele 42 de județe și vor fi formate 8 regiuni distincte, fiecare regiune va avea un campionat propriu, care va însemna, în realitate, o serie de Liga a 3-a. Dacă reforma administrativă nu va fi înfăptuită, cele 120 de echipe vor fi împărțite în 6 serii a câte 20 de echipe, urmând să promoveze ocupantele primelor două locuri din fiecare serie. Vor retrograda ultimele cinci clasate, plus încă două echipe de pe locurile 15.
Efectele reformei fotbalistice vor ajunge și în Superliga Vrancei. La finalul acestui campionat, echipa ce se va clasa pe primul loc va promova direct în Liga a 3-a. FRF va cere însă garanții din partea AJF Vrancea ca echipele care se luptă acum pentru supremație, să aibă puterea să activeze în eșalonul al treilea. În cazul în care o campioană județeană se retrage din competiție înainte de finalul campionatului, nicio echipă din acel județ nu va putea promova direct la finalul sezonului următor.
Planul FRF-ului este și pe placul lui Nicu Bănicioiu, ministrul Sportului fiind un înfocat suporter al echipei Steaua, dar se pliază perfect și pe dorința autorităților locale de a avea echipe de fotbal cu cheltuieli decente. Se discută chiar și despre posibilitatea ca în Liga a 3-a să nu poată evolua jucători cu vârsta mai mare de 28 de ani, însă deocamdată Ministerul Muncii nu și-a dat avizul în acest sens. O cheltuială suplimentară ar putea apărea în momentul în care toate cluburile vor fi obligate să participe în campionatul de juniori republicani.