Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Ceai sau cafea? Baie sau duş?


   Oamenii se confruntă cu multe opțiuni în ceea ce privește stilul de viață, însă care sunt alegerile corecte? Iată câteva sfaturi de la experții în sănătate:

Baie sau duș dimineața?
   Specialiștii spun că dușul este recomandat dimineața pentru împrospătare și revigorare, în timp ce baia este potrivită seara, pentru relaxare. După baie, temperatura corpului scade, fapt care semnalează că acesta este pregătit pentru somn.

Ceai sau cafea?

   Ceaiul negru are, de obicei, mai puțină cofeină decât cafeaua, iar ceaiul verde este plin de antioxidanți, benefici pentru inimă, spun  specialiștii. Cafeaua influențează eliberarea hormonului stresului, cortisolul. Nu este cea mai bună opțiune pentru a începe ziua, spun experții.

Perie de dinți electrică sau manuală?
   Periile electrice înlătură, în medie, cu 17% mai mult din placa bacterială decât cele manuale, spun experții. Însă, mai importantă este tehnica, iar dacă nu sunteți siguri, întrebați stomatologul.

Bomboane de mentă sau gumă de mestecat?
   Bomboanele provoacă carii, de obicei, la marginile gingiilor, unde dinții sunt dificil de reparat. Se recomandă o apă de gură sau o gumă de mestecat fără zahăr (care însă în exces poate provoca diaree).

Suc de fructe sau fructe

   Fibrele din fructe sunt mai consistente și conțin mai puține calorii, în timp ce din suc au fost eliminate fibrele și de obicei se îmbunătățește gustul băuturii cu zahăr.

Sendviș sau supă pentru prânz?
   Concentrați-vă asupra nutrimentelor, nu a caloriilor, spun specialiștii. Supele și sendvișurile de dietă nu satură. Alegeți un sendviș cu pâine integrală și proteine „bune” (ton, avocado, pui) sau o supă groasă cu leguminoase (linte) care oferă o senzație de sațietate pe termen lung.

Masaj de relaxare sau tonifiere?
   Scopul masajului nu este de a stimula pielea, ci mușchii. În mod ideal, masajul trebuie să elimine durerile, tensiunea, să crească circulația sângelui și nivelul de oxigen din mușchi, deci necesită mișcări medii spre ferme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?