Crăciunul este prilej de bucurie, pace și liniște sufletească. Este ziua în care dăruim și primim. Timp de 40 de zile, unii creștini țin post, care se încheie în seara de Ajun, după Liturghie. Masa de Crăciun este un moment important pentru fiecare creștin. Astfel, pregătirea mâncărurilor se face după un ritual străvechi.
Cârnații, toba, răciturile, caltaboșul și nelipsitul cozonac vor trona pe masa de Crăciun, alături de vinul roșu. În spiritul acestor zile de sărbătoare, membrii Asociației „Salvați o viață” urează „Crăciun Fericit” vrâncenilor și le dau câteva sfaturi privind alimentația de Sărbători, astfel încât să nu ajungă la spital de sărbători.
Potrivit medicului Laurențiu Albiș, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, după o perioadă de post, carnea de porc, grăsimile, dulciurile sau alcoolul ne pot cauza serioase probleme de sănătate. „După o perioadă îndelungată de Post, în care au fost consumate alimente vegetariene, este recomandat ca alimentația să fie introdusă treptat. Dacă exagerăm din prima zi, pot apărea probleme abdominale de tipul gastritelor, colicilor abdominale, biliare. La masa de Crăciun trebuie să nu supraaglomerăm organismul încă din prima zi. Persoanele care se cunosc cu probleme abdominale trebuie să fie foarte atente la alimentație. Este indicat să se consume și legume și fructe. Preventiv, este bine ca fiecare să aibă acasă antispastice și protectoare gastrice”, spune medicul Albiș.
Persoanele care doresc să sprijine Asociația „Salvați o viață” pot să redirecționeze 2% din venit completând o declarație, pe care o pot depune până pe 1 mai la sediul SAJ din Focșani. Codul de identificare fiscală este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.