GALERIE FOTO: Casă pentru o femeie sărmană, din partea Clubului Rotary Varana Focşani

4
2796


   Viața nu a fost tocmai blândă cu o femeie din Sihlea, în ultimii ani. Mama sa a pierit într-un incendiu, care i-a cuprins locuința, iar la o lună de zile, tatăl său a murit de inimă rea. Mărioara Åžtefănică, de 41 de ani, a trăit în ultimii 2 ani într-o văgăună, care nu se poate numi casă. Dar, mulțumită Clubului Rotary Varana Focșani, ea se va muta, în zilele următoare, într-o casă nouă.
   În februarie, când Vrancea era sub asediul zăpezii, Mărioara Åžtefănică a avut noroc de faptul că cei de la Clubul Rotary au aflat și văzut în ce condiții trăiește. Femeia se adăpostea de frigul iernii într-o cămăruță de lut, iar pe post de ușă era un covoraș, care ar fi trebuit să mențină căldura emanată de o sobă veche. Atunci, membrii clubului s-au oferit să o ajute.
   Astfel, cu sprijinul altor Cluburi Rotary din țară, cei de la Clubul Rotary Varana Focșani i-au construit femeii o casă, în care i-au pus o canapea și o sobă, pentru ca femeia să poată întâmpina iarna la adăpost. „Acțiunea de astăzi  (n.r. – ieri) reprezintă încununarea cu succes a unei sponsorizări din partea tuturor cluburilor din România, pentru sinistrații din iarna trecută. Suntem mândri că astăzi am reușit să finalizăm această acțiune. După cum vedeți, situația în care se afla femeia era tragică. Am încercat să încropim o casă, astfel încât să nu fie în permanență sub intemperii și să poată duce o viață normală. În zonă sunt foarte multe persoane cu probleme materiale și din acest motiv am decis să venim la Sihlea. Această casă a fost construită în două luni de zile, iar colegul nostru rotarian Dorin Munteanu s-a ocupat personal de construirea acestei case, cu ajutorul celor de la Primăria din Sihlea. În efortul nostru, am fost ajutați de cluburile din Cluj Napoca, Dej, Alexandria, București, Bârlad și au fost și alte cluburi din Bacău și din împrejurimi, care ne-au ajutat cu alimente”, a declarat Dumitru Ducan, președintele Clubului Rotary Varana Focșani în anul 2012-2013.
   Mărioara Åžtefănică a fost extrem de încântată de gestul celor de la Clubul Rotary Varana Focșani. „Abia aștept să mă mut în casa cea nouă, va fi mult mai bine ca acum. Vă mulțumesc la toată lumea care m-ați ajutat cu tot ce ați putut. Cu toții au fost foarte drăguți cu mine. Iarna trecută a fost cumplită, acum știu că va fi mult mai bine”, a spus femeia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here