Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO: Cerc metodic cu documentarişti, la Mărăşeşti


   Centrul de Documentare și Informare al Åžcolii Gimnaziale nr.2 din Mărășești a găzduit ieri, sub genericul „Animație culturală în bibliotecă și CDI”, cercul metodic al bibliotecarilor școlari și profesorilor documentariști din județul Vrancea. Cu această ocazie, a fost lansată cea de-a doua ediție a proiectului „Caravana lecturilor frumoase”, coordonat de inspectorul școlar Silvia Chelariu. De asemenea, au fost prezentate activitățile care se vor desfășura în cadrul proiectului, precum și publicul țintă căruia i se adresează.
   Dacă anul trecut acesta se adresa doar elevilor din învățământul gimnazial, acum a fost extins și la licee. Proiectul se va desfășura în perioada noiembrie 2012- iunie 2013, iar școlile interesate se pot înscrie cu activități în proiect.
   De asemenea, cu aceeași ocazie, bibliotecara Daniela Gheorghe a prezentat referatul cu tema „Animație culturală în bibliotecă și CDI”. În cadrul exemplelor de bune practici, au avut loc diverse activități practice, un moment poetic, prezentarea metodei asocierii cuvintelor cu operele literare studiate și un moment teatral.
   Stela Sebe, bibliotecar al Casei Corpului Didactic (CCD) „Simion Mehedinți” din Focșani, a prezentat un material cu titlul „Sarcinile bibliotecarului și profesorului documentarist în calitate de mediatori ai animațiilor culturale”. Ana Maria Zaharia, profesor documentarist la Liceul Tehnologic „Eremia Gri-gorescu” din Mărășești, a realizat o di-seminare a informațiilor de la Conferința centrelor de Documentare și Informare ce s-a desfășurat la Sibiu. „Cercul metodic al bibliotecarilor școlari este o formă de perfecționare a bibliotecarilor școlari și constă în schimburi de experiență, refe-rate pe teme biblioteconomice, activități practice cu elevii”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții Casei Corpului Didactic.
   În deschiderea acestui cerc metodic, directorul CCD, Aurelia Neagu, a vorbit despre importanța cărții și a lecturii în viața copiilor și a tinerilor, precum și rolul jucat de bibliotecar sau profesorul documentarist în a-i determina pe aceștia să citească.
   Proiectul „Caravana lecturilor frumoase” este inițiat de Inspectoratul Åžcolar Vrancea în parteneriat cu CCD și Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?