Preotul de la biserica din Piaţa Unirii, primit bine de credincioşi

7
3018


   Părintele Constantin Enoiu, cel care slujește acum la Biserica din Piața Unirii, „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, spune că a fost primit bine de credincioși. „Cred că oamenii m-au primit foarte bine, cu căldură. Sunt foarte apropiați de biserică și sper să am o relație frumoasă cu ei așa cum am avut și în cealaltă parohie”, ne-a spus preotul iconom stavrofor Constantin Enoiu.
   El a fost paroh în comuna Cârligele, unde a construit o biserică, o casă de prăznuire, o clopotniță și altele. În locul său a fost numit preot paroh Antonel Tudor care a venit din parohia Ploscuțeni.
   Legat de tragedia din vară, când preotul Tudor Marin a fost ucis, părintele Enoiu admite că sunt credincioși care nu și-au revenit complet din șoc, dar spune că numai cu ajutorul lui Dumnezeu lucrurile vor reveni la normal. „Oamenii mai sunt un pic speriați. Unii au trecut peste acel moment, alții mai greu. Biserica este a credincioșilor și noi trebuie să-i slujim”, ne-a mai spus preotul paroh din Piața Unirii.
   El a obținut postul în urma concursului organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei în luna august. Preotul Enoiu a fost prezentat credincioșilor din parohie de către protopopul Nicolae Cobzaru.
   Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” nu are nevoie de lucrări de construcție sau refacere, ci numai de întreținere. Singurele lucrări pe care le are de făcut noul preot paroh sunt cele duhovnicești. „Biserica este pusă la punct. Părintele Marin a lăsat-o într-o stare foarte bună. Trebuie să lucrăm pe latura umană, să-i apropiem pe credincioși de biserică și de Dumnezeu”, spune părintele Enoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here