Video și GALERIE FOTO: Zeci de mii de vrânceni au participat la cea mai mare sărbătoare a podgorenilor

2
6044


   Vedetele, vinul bun și mâncarea gustoasă, produsele tradiționale, concursurile și premiile, focurile de artificii au fost ingredientele unei ediții aniversare de excepție.

   Zeci de mii de vrânceni au participat la cea mai mare sărbătoare a podgorenilor, Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2012”. Manifestarea a avut ca unic scop promovarea vinurilor și a produselor viti-vinicole vrâncene. Ambasadori străini, retaileri, patroni de restaurante, somelieri, degustători și-au dat întâlnire la Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2012”. Cel mai important eveniment de profil din România a fost organizat, în perioada 18 – 21 octombrie 2012, de Consiliul Județean Vrancea, membru al Aso-ciației Regiunilor Europene Viticole. Pe scena de la Bachus 2012 au urcat nume mari ale muzicii românești precum Andreea Bălan, Smiley, Andra, Connect-R, dar și vedeta internațională Lou Bega. Organizatorul Festivalului, Marian Oprișan, a fost prezent la toate manifestările și a urmărit spectacolele din mijlocul oamenilor. Oprișan a fost asaltat de vrânceni de toate vârstele care au ținut să facă poze cu șeful administrației județene. Oamenii s-au declarat mulțumiți de manifestările organizate și l-au felicitat pentru acest lucru pe Marian Oprișan. „Sunt foarte frumoase manifestările, muzică bună, produse de calitate. Å¢ineți-o tot așa, avem nevoie și de distracție, muzică și voie bună”, i-a spus unul dintre vrâncenii prezenți la manifestare, președintelui Consiliului Județean. Alții au discutat cu Marian Oprișan teme politice și și-au arătat nemulțumirea că Traian Băsescu nu a fost demis la referendumul din 29 iulie. „Traian Băsescu nu trebuia să mai revină în funcția de președinte al României pentru că majoritatea românilor care au fost la vot au votat pentru demitere”, i-a spus un alt vrâncean președintelui Marian Oprișan.
   În cele patru zile de manifestări din cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2012”, la evenimente au participat și oameni din județele limitrofe, respectiv Bacău, Buzău, Brăila, Galați, dar și din București. „Am aflat de acest festival din presă și cum știm că aici (la Focșani-n.r.) se organizează spectacole de calitate, am venit să ne distrăm. E foarte frumos”, ne-a spus o tânără din municipiul Brăila.
   Marian Oprișan a primit cadouri simbolice din partea invitaților din Grecia, respectiv din partea unui primar și a lui Ioannis Maronitis, vicepreședintele Federației Mondiale a Asociațiilor și Centrelor UNESCO  (WFUCA), responsabil pentru Europa și America de Nord, președinte al Clubului UNESCO Pireus&Islands.
   Reprezentantul UNESCO este în Vrancea încă de vineri, când l-a medaliat pe Marian Oprișan pentru  proiectul „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial”.

Vedetele au fost asaltate de fanii vrânceni la „Bachus”

   Cei mai îndrăgiți artiști din România au urcat pe scena din Focșani la Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2012”.
   Mii de oameni au umplut sâmbătă seara Piața Unirii, pentru a vedea câteva dintre cele mai iubite vedete ale momentului.  Andreea Bălan, Anda Adam, Alb și Negru, Smiley și dansatoarele din trupa lui Wilmark au încântat publicul prin dans, ținute sclipitoare și hituri fredonate de o Piață întreagă.
Un moment „picant” al serii de sâmbătă a fost cel în care Andreea Bălan l-a chemat pe scenă pe Marian Oprișan și l-a îmbrățișat în văzul unei piețe întregi. „Vă apreciem foarte mult și vă iubim!”, i-a mărturisit artista președintelui Consiliului Județean Vrancea, organizatorul Festivalului Bachus.
Corina, Connect-R, Andra și vedeta internațională Lou Bega au performat în fața a peste 20.000 de spectatori, pentru care, duminică seară, Piața Unirii a devenit neîncăpătoare.
   Soții Aurora și Săndel Mihai au avut o piesă care a fost în primă audiție la Focșani.
   Toți artiștii au fost așteptați la ieșirea de pe scenă de zeci de fani doritori de autografe și o poză cu artistul preferat.
   Vedetele au spus că s-au simțit minunat la Focșani și că vor reveni în orașul nostru.

Andreea Bălan

   „Întotdeauna mă simt bine la Focșani, am avut foarte multe concerte aici și acum a ieșit foarte bine. Mă bucur că domnul Marian Oprișan mă cheamă de fiecare dată când organizează un eveniment. Publicul a reacționat foarte bine, ca de fiecare dată, toți cei de aici mă cunosc de atâția ani. De fiecare dată încerc să vin cu ceva nou, cu dansuri, piese, costume noi, iar astăzi am prezentat un show diferit față de dățile trecute, tot timpul vreau să surprind. Acesta a fost un spectacol de revistă. Voi veni la Focșani de fiecare dată când mă veți chema, nu refuz niciun concert. De curând am lansat un nou videoclip, „Mă doare fără tine”, îl găsiți pe pagina mea de facebook”.

Wilmark

   „La Focșani mă simt foarte bine. Nu merg foarte des la evenimente în piețe, de obicei merg la evenimente corporate, dar mi se pare foarte interesantă reacția publicului, cum se manifestă, așa că a trebuit să adaptăm un pic show-ul nostru, care este unul de entertainment, care depinde foarte mult de public. Comunicăm foarte bine și important este că oamenii se distrează. E prima oară când vin la Focșani și o să vin cu mare drag oricând. Vinul de Vrancea l-am gustat și la București, este foarte bun și aici am gustat țuica de Vrancea, foarte bună și ea. Pentru vrânceni… sunteți foarte petrecăreți, vă iubesc!” 

Alb și Negru

   Andrei: „E foarte frumos la Focșani, un public minunat, tot orașul e la această petrecere. Publicul ne-a primit foarte frumos. De fiecare dată când am cântat aici am fost primiți cu multă căldură și cu dragoste și cel mai frumos pentru un artist este să culegi roadele astea de pe scenă, să vezi că oamenii iubesc piesele și te iubesc pe tine, ca artist. Vom veni ori de câte ori vom fi invitați”.
   Kamara: „Am deja o familie la Focșani, iubita mea e de aici. E o bucurie pentru noi să fim aici și să vă încântăm ori de câte ori ne invitați la sărbătorile voastre”.

Anda Adam

   „Am avut o perioadă în care în fiecare an am venit la Focșani și de fiecare dată m-am simțit minunat, publicul este extraordinar și vine foarte multă lume. De câteva ori chiar am fost întrebată care a fost cel mai tare concert în anul respectiv și am spus că a fost cel de la Focșani. Am un single nou, pe care l-am și cântat în această seară, se cheamă Amo, de la am o inimă de dat unui singur bărbat. Pentru toți focșănenii… să rămâneți așa, plini de căldură, cu poftă de viață, să veniți de fiecare dată în număr așa mare și să vă distrați așa cum faceți în fiecare an pentru că noi venim la voi cu mare drag de fiecare dată”.

Smiley

   „M-am simțit foarte bine la Focșani. A fost frumos, oamenii au reacționat foarte bine și abia așteptăm să ne întoarcem, ne plac oamenii din Focșani și din păcate nu reușim să facem poze, să dăm autografe, pentru că e foarte multă lume, foarte mare înghesuială. Săptămâna viitoare voi lansa, împreună cu Alex, „Cai verzi pe pereți”, cu tot cu videoclip, este o primă piesă dintr-un proiect mai mare pe care îl avem împreună și care sigur vă va plăcea. Un mesaj pentru fani… să trăiască frumos, să se simtă bine și să fie sănătoși, să ne vedem cu toții cu bine data viitoare”.

Cătălin Măruță

   „Vin destul de des la Focșani și mă simt foarte bine. Åži anul trecut am fost tot aici în Piața Unirii și am prezentat, iar acum câțiva ani am prezentat la gară pentru că acolo se organiza festivalul. Astăzi (ieri-nr), am ajuns la Focșani cu câteva ore înainte de a începe festivalul și am fost cu câțiva prieteni la un restaurant din afara municipiului și a fost foarte bine. Nu puteam să nu gust vinul, mai ales că zona este renumită pentru vin. Portbagajul este plin, totul este în regulă. Cred că voi fi egoist și voi ține vinul pentru mine. Îmi voi chema prietenii să mai guste și ei din când în când câte un pahar. Am mulți prieteni care locuiesc aici și îmi place să cred că vrâncenii sunt niște oameni deosebiți, pentru că dacă prietenii mei sunt niște oameni deosebiți, cred că așa sunt toți oamenii de aici”.

Corina

   „Este foarte bine la Focșani. Atmosfera este foarte frumosă, iar publicul este cel mai tare. Când am spus că sunt cei mai tari, nu am exagerat. Sunt puși pe distracție, cântă piesele împreună cu mine și asta este cea mai mare satisfacție a mea. Faptul că toată lumea fredonează melodiile mă bucură foarte tare. Asta înseamă că ei iubesc muzica mea și asta mă bucură cu adevărat”.

Connect-R

   „Am întâlnit la Focșani un public cald, care știe să aprecieze muzica românească și care știe să facă atmosferă, ceea ce contează foarte mult pentru un artist. Voi reveni cu plăcere în acest oraș deoarece impresarul meu este chiar din Focșani. Planuri de viitor? Să fiu sănătos, asta contează cel mai mult. Cu banii pe care îi câștig acum îmi ajut familia. Încerc în fiecare zi să-mi fac familia mândră de mine, prin felul în care m-a educat și crescut. Familia este cel mai important lucru și o ajut cum pot mai bine. Fericirea o văd alături de oamenii dragi. Dacă ei sunt fericiți, atunci sunt și eu”.

Lou Bega

„A fost o seară foarte frumoasă. Vrâncenii știu să se distreze, abia aștept să revin la voi, să gust din vinul bun și din dragostea pe care mi-ați împărtășit-o în seara asta. Este prima oară când vin la Focșani. Sper ca mâine să pot vizita câteva obiective turistice din Vrancea. Îm place să călătoresc și cred că să călătorești este cel mai important dar pe care ți-l poate da Dumnezeu. Am băut un vin roșu la hotel, care mi-a plăcut foarte mult.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here