Zeci de pensionari au dat în judecată Casa de Pensii

0
882


   Șaizeci și nouă de pensionari din județul nostru au dat în judecată, anul acesta, Casa Județeană de Pensii (CJP). Dosarele lor se află, în acest moment, în diferite stadii procesuale (fond, recurs) și, potrivit celor declarate de oficiali ai instituției, acestea au ca obiect diverse cauze.
   Astfel, 22 de pensionari solicită restituirea constribuțiilor la asigurări sociale de sănătate, luate pe nedrept de fostul guvern pedelist, iar opt au făcut contestații la executare silită. Alți trei au depus contestații privind aplicarea prevederilor OUG nr. 59/ 2011 în timp ce cei mai mulți, 36, contestă deciziile de acordare a drepturilor de pensie. „Precizăm că în anul 2012, circa 95% din sentințele pronunțate de instanțele de judecată în dosarele în care Casa Județeană de Pensii Vrancea a fost parte, au fost favorabile instituției noastre”, a declarat Cornelia Cotea, purtătorul de cuvânt al CJP.
   În cursul acestui an, alți 433 de pensionari au depus la Casa de Pensii petiții, cele mai multe având ca obiect restituirea de contribuții la asigurările sociale de sănătate (269). Prin restul de 164 de petiții, pensionarii și-au arătat nemulțumirea cu privire la modalitatea de acordare și stabilire a drepturilor de pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here