Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Liceenii de la Dumitreşti, în vizită în Nordul Moldovei


   Un grup de 35 de elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Gheba” din Dumitrești va pleca mâine într-o excursie tematică în Nordul Moldovei. Acțiunea face parte din proiectul „Viitorul lor este și viitorul nostru”, fiind penultima activitate de acest gen.
   Åžcolarii vor vizita mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț, Zimbrăria Vânători și Casa memorială a lui Ion Creangă din Humulești. „Acest proiect a fost unul benefic pentru școala noastră și ne dorim să derulăm și altele odată cu debutul acestui an școlar. Elevii implicați în proiect au avut mai multe activități de realizat și pot spune că s-au implicat cu foarte multă dăruire. Valoarea proiectului a fost de 150 milioane lei vechi și au fost folosiți așa cum s-a stipulat în fiecare etapă parcursă a proiectului. Aștept și alți colegi să acceseze asemenea proiecte”, a spus Sorinel Stănilă, directorul Liceului Teoretic „Grigore Gheba”.
   Elevii vor fi însoțiți de cadrele didactice Catuța Voiculeț, Maria Ciocan, Gabriela Lăzăroiu și Daniela Stănilă. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Fundației Centrul Educația 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru educație, Granturi pentru școli în dificultate și finanțat de Fundația Soros România prin programul Fondul de Urgență.
   Proiectul a urmărit creșterea rezultatelor școlare și reducerea absenteismului, atragerea elevilor către activități extrașcolare care completează achiziții extracurriculare, consolidarea legăturilor dintre elevi – părinți – cadre didactice – comunitate, dar și formarea unor deprinderi practice pentru viață. „Scopul principal al proiectului l-a reprezentat îmbunătățirea accesului elevilor din mediile sociale defavorizate la un învățământ de calitate, prin programe suplimentare de lucru cu aceștia cum ar fi școala de după școală, activități școlare și extracurriculare. De asemenea, s-a avut în vedere motivarea părinților pentru a se implica în  optimizarea  procesului instructiv – educativ și creșterea gradului de responsabilitate a profesorilor în realizarea unui proces de învățământ de calitate”, a spus Daniela Stănilă, coordonatoarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?