Competiție de idei de proiecte pentru rezolvarea unor probleme sociale

0
640


   Dacă aveți idei de proiecte care pot schimba în bine viața din cartierul, orașul, satul sau comuna în care trăiți, le puteți înscrie, până pe 12 octombrie, în competiția „ReStart România”, pe adresa www.restartromania.ro. Până în momentul de față au fost înscrise peste 70 de idei de proiecte, printre acestea regăsindu-se propuneri pentru înființarea unei televiziuni on-line pentru părinți, votul prin internet, ghișeu online destinat obținerii oricărei informații necesară cetățenilor din mediul rural, crearea unui colț al rușinii public, pentru politicienii care nu și-au îndeplinit promisiunile, înființarea unui sistem care să facă posibilă aflarea locurilor libere de parcare prin smartphone, o platformă de interacțiune între administrațiile de bloc și locatari, un bazar ONG, precum și o hartă a faptelor bune…
   ReStart România este o competiție în care se propun și se discută proiecte care promovează utilizarea de resurse și tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale dificile. Ideile sunt votate online și dezbătute de un juriu, șapte finaliști urmând a primi sprijin tehnic pentru a-și transforma ideile în prototipuri de platforme sau aplicații online. La evenimentul final al competiției sunt aleși trei câștigători, care primesc finanțări în valoare de 5.000 USD pentru a-și finaliza și lansa platformele sau aplicațiile.
   La competiție se poate înscrie orice om care consideră că are o idee prin care poate face un lucru bun pentru comunitatea în care trăiește. ReStart Romania este un proiect al TechSoupRomania, realizat cu sprijinul unei finanțări a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here