În Căminul pentru Persoane Vârstnice din Mărășești trăiesc 42 de bătrâni, care beneficiază de servicii de cazare, masă, îngrijire personală, medicală, asistență psihologică, socială. De asemenea, au parte și de activități specifice vârstei. Rezidenții au peste 60 de ani, iar pentru a fi primiți în cămin nu trebuie să nu aibă probleme psihice sau să fie imobilizați. De asemenea, trebuie să plătească o taxă, stabilită de Consiliul Local, de 500 lei- în cazul persoanelor care își pot face singure menajul, 650 lei- cei semi-dependenți și 800 lei- persoanele care depind de îngrijire.
Căminul are patru camere în care locuiesc câte trei persoane, șase camere de două persoane și patru garsoniere, care au baie proprie. Toate camerele sunt dotate cu mobilier nou. Vârstnicii au la dispoziție o sală de mese, un spațiu în care va fi amenajat un club pentru activități recreative, dar și un mic parc, amenajat în spatele clădirii. Beneficiarii provin din mai multe județe ale țării, printre care Constanța și Timișoara. Majoritatea sunt vrânceni. „Cei mai mulți vin aici din cauza singurătății de acasă. Aici au posibilitatea să socializeze”, ne-a precizat directorul Căminului, Daniel Drăgan.
Fiecare și-a amenajat camera după pofta inimii, pentru a se simți ca acasă. Doamna Maria Pruș, 66 de ani, este primul beneficiar care a intrat pe poarta Căminului. Åi-a amenajat camera ca acasă, fiind cea mai frumoasă încăpere din tot Căminul. „Foarte bine ne simțim aici. Am familie, dar singurătatea este foarte grea, din acest motiv am vrut să vin aici. Aici avem și supraveghere medicală, sunt asistente, doctori, plus că mai socializăm între noi”, ne-a spus femeia. Un alt beneficiar, mai în vârstă, ne-a mărturisit că este mulțumit de condițiile din cămin. „Mâncarea este bună, curățenie avem tot timpul, totul este bine”, ne-a spus și Simion Bucătaru, de 92 de ani.