Ediția: Miercuri 22 ianuarie 2025 Nr. 6798
Ediția: Miercuri 22 ianuarie 2025 Nr. 6798

VIDEO şi GALERIE FOTO: Alin Moldoveanu, premiat cu de 30 mii lei de Consiliul Judeţean


  

 

   Câștigătorul medaliei olimpice de aur la tir sportiv, focșăneanul Alin Moldoveanu,  a fost premiat, ieri, cu 30 mii lei de către Consiliul Județean Vrancea. Premierea a avut loc la propunerea președintelui Marian Oprișan. În Sala Mare a Consiliului Județean, Alin Moldoveanu a primit și o diplomă din partea administrației județene. Olimpicul, desemnat recent cetățean de onoare al municipiului Focșani, a fost asaltat pentru autografe și fotografii de elevi de la mai multe licee din județ și, timp de 30 de minute, a răspuns la întrebările celor care au vrut să afle amănunte despre modul în care a ales tirul, emoțiile din timpul Olimpiadei, pasiunile sale, dar și planurile de viitor.

   Campionul olimpic la tir sportiv, focșăneanul Alin George Moldoveanu (sportiv legitimat la Dinamo București – Omega Tehnoton Iași) a fost premiat ieri cu 30 mii lei de Consiliul Județean Vrancea. Premierea lui Alin Moldoveanu a avut loc la propunerea președintelui Marian Oprișan. Cecul din partea administrației județene i-a fost înmânat sportivului vrâncean de către vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu.
   Alin Moldoveanu a ținut să mulțumească consilierilor județeni și în special președintelui Marian Oprișan pentru premiul primit.
   Cu această ocazie, în holul de lângă Sala Mare a Consiliului Județean a fost organizată o expoziție cu diplomele și medaliile obținute de-a lungul timpului de sportivul Alin Moldoveanu, inclusiv medalia olimpică. Expoziția a fost vizitată de câteva sute de tineri care au ținut să se fotografieze cu sportivul medaliat la olimpiadă și de la care au solicitat autografe.
   Alin Moldoveanu, desemnat recent cetățean de onoare al municipiului Focșani, a fost asaltat pentru autografe și fotografii de elevi de la mai multe licee din județ și, timp de 30 de minute, a răspuns la întrebările celor care au vrut să afle amănunte despre modul în care a ales tirul, emoțiile din timpul Olimpiadei, pasiunile sale, dar și planurile de viitor.
   Alin s-a apucat de tir la vârsta de 12 ani, dar nu acesta a fost primul sport pe care l-a îmbrățișat. După eșecul de la gimnastică, handbal și karate, el s-a apucat de tir dintr-o pură întâmplare, în urma unei selecții efectuate la Colegiul Național Unirea din Focșani, acolo unde învăța. „La Londra a fost cel mai frumos concurs la care am participat până acum. Nu realizez încă ce s-a întâmplat. Iau lucrurile pas cu pas. De 17 ani am muncit pentru această medalie. Trebuie să treci peste multe impedimente pentru a ajunge aici. Trebuie să lupți încontinuu. Atunci când faci ceva cu pasiune ești tot timpul în concediu”, a spus campionul olimpic.
   Întrebat cărei persoane îi datorează alegerea unui sport mai puțin mediatizat în țara noastră, tirul sportiv, Alin nu l-a uitat pe cel care i-a pus arma în mână. Cel care i-a îndrumat primii pași în tainele acestui sport este antrenorul Adrian Alaci. Alături de acesta, Alin a trudit din greu și, de cele mai multe ori, în condiții improprii. Sala clubului Unirea din Focșani era încălzită pe timp de iarnă cu o sobă pe lemne, iar vara era o adevărată saună pentru că nimeni nu avea bani să monteze un aparat de aer condiționat „Primul meu antrenor, Adrian Alaci este cel care mi-a pus arma în mână și m-a format ca om. Probabil va primi 20 la sută din valoarea premiilor pe care le-am obținut, ca o indemnizație de formare”, a spus focșăneanul, care este se antrenează zilnic, timp de cinci-șase ore, inclusiv sâmbăta și duminica, pe frig și căldură.
   Întrebat ce va face pe viitor, acesta a spus că se pregătește pentru calificări la viitoarea Olimpiadă. Primul prilej pentru stabilirea baremului pentru Jocurile Olimpice din 2016 este Cupa Mondială programată în această lună la Olanda.

Soția îi este alături în permanență

   Alin Moldoveanu s-a însurat în urmă cu trei ani cu Crina, cu care este împreună de 13 ani. Petrecerea de nuntă a avut loc într-unul din cele mai elegante restaurante din Focșani, iar printre invitați s-au aflat nume cunoscute din sportul vrâncean, dar și de la clubul Dinamo București. Soția sa este inginer la o fabrică de confecții din Focșani. „Am plâns după finală. Am avut emoții mari. Este greu să știi că soțul tău poate realiza un asemenea rezultat. Tirul este un sport imprevizibil. Într-o fracțiune de secundă, se pot întâmpla multe”, a spus soția campionului, Crina Moldoveanu, care îl susține pe soțul său în ciuda faptului că în marea majoritate a timpului este plecat de acasă.

Sportivul a fost premiat și de Consiliul Local Focșani

   Sportivul vrâncean a mai fost răsplătit cu 20 de mii de lei de către Consiliul Local Focșani și cu 10 mii de lei de către Consiliul Județean Iași.
   Trăgătorul focșănean Alin Moldoveanu a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în proba de pușcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiției de tir. De notat că sportivul focșănean a terminat calificările egalând recordul olimpic: 599 de puncte. „Nu am știut până la ultima tragere rezultatul. Am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc, când m-am uitat pe tabelă”, a spus sportivul vrâncean.
   Alin Moldoveanu a mai primit 75 de mii de euro de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, iar din partea CS Dinamo 35.000 de euro, plus un bonus de 15.000 de euro din partea sponsorului clubului pentru titlul olimpic. Mai mult, Alin va primi și un autoturism Renault Latitude, în valoare de 37 mii euro, din partea sponsorului oficial al României la Olimpiada de la Londra.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?