Victima unui accident de muncă, în comă indusă

0
1118


   Un bărbat de 48 de ani, din comuna Tulnici, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, marți, după ce a fost victima unui accident de muncă. După ce l-au internat în Secția de Terapie Intensivă, medicii vrânceni au decis să-l trimită la Spitalul Bagdasar Arseni din București, deoarece starea lui este foarte gravă. Asta se întâmpla ieri dimineață, în jurul orei 3.00.
Accidentul s-a produs marți, într-o pădure de pe raza comunei Tulnici. Mitică Fusaru muncea la societatea unui consilier local din comună. În timp ce tăia un arbore, o creangă a acestuia s-a desprins și l-a lovit un zona capului. În urma investigațiilor, medicii focșăneni l-au diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză stângă, contuzie de coloană cervicală, contuzie toracică și de bazin”.
   Polițiștii, procurorii și inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea au deschis o anchetă, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul de muncă. De asemenea, vor fi efectuate verificări și cu privire la echipamentul pe care îl purta bărbatul, dar și dacă angajatorul și-a respectat obligațiile legale. „Mitică Fusaru, în vârstă de 48 de ani, angajat cu forme legale de două luni, la o societate de exploatare a lemnului din Tulnici, a fost lovit de creanga unui arbore. El era angajat corhănitor (persoana care trage copacii din pădure spre calea de acces-n.r.) și era împreună cu un drujbar în pădure. Purta cască de protecție în momentul accidentului. El a fost dus la spital, unde o avut inițial o stare bună, după care a fost transferat la București, la Spitalul Bagdasar Arseni, unde a fost operat. Medicii spun că îl țin în comă indusă. Inspectorii ITM continuă cercetările și în funcție de starea victimei, dosarul va ajunge la Inspecția Municii sau la Parchet”, a precizat inspectorul șef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here