Campanie de promovare a lecturii

0
476


   Elevii de la Liceul „Emil Botta” și Clubul Copiilor Adjud, coordonați de profesorii Ionel Avram, Luminița Lungu și Petre Valea, vor derula mâine, între orele 8.30 – 9.30, o campanie de promovare a lecturii, sub genericul „Un balon de cultură”. Acțiunea face parte din șirul de manifestări organizate în cadrul ediției a XXIX-a a „Săptămânii Bibliotecii Adjudene”.
   De la ora 10.00, la Biblioteca Municipală Adjud va putea fi vizitată expoziția de carte cu tema „Să mâncăm sănătos”, iar de la ora 11.00 va începe „Simfonia toamnei”, moment artistic realizat de corul de elevi „Armonia” al Școlii generale „Angela Gheorghiu”, sub îndrumarea profesorului Ionela Chiriac. Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații (2012) prilejuiește o activitate specifică, și anume demararea, la ora 11.30, a cursurilor de inițiere în utilizarea calculatorului și internetului pentru vârstnici, pe calculatoarele Biblionet și sub îndrumarea bibiliotecarului Ciprian Irimescu.
   Invitatul special al zilei de mâine este profesorul universitar dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, care va sta de vorbă cu cititorii. Cei ce doresc să participe la acest eveniment trebuie să fie prezenți la Biblioteca Municipală începând cu ora 12.00, astfel încât să asiste și la lansarea volumului „Adevărul despre alimente, nutriție sănătoasă și diete-ortodietoterapie”, semnată de Gheorghe Mencinicopschi, Ioana Claudia Mencinicopschi și Cristian Cîmpean. 
   Totodată, vor fi prezentate cărțile „Și noi ce mai mâncăm?” (șapte volume) și prima carte de gastronomie nutrițională „Revoluție în bucătărie – reînvață să gătești sănătos”, ambele scrise de profesorul dr. Mencinicopschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here