Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Tîlvăr cere sprijin pentru Biblioteca Naţională


   Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, solicită sprijin parlamentar și guvernamental pentru buna funcționare a Bibliotecii Naționale a României. Acesta susține că Biblioteca Națională funcționează cu doar 25 % din personalul  necesar. „Consider că a venit momentul să acționăm în favoarea susținerii plenare a Bibliotecii Naționale a României. Sunt sigur că, atât în plan parlamentar cât și în plan guvernamental, se vor găsi soluții de sprijinire pentru o instituție care, atât prin importanța ei socială cât și prin valoarea profesională a celor care o servesc, merită orice efort”, a arătat deputatul Angel Tâlvăr.
   Parlamentarul a salutat inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Naționale a României, considerând că evenimentul este un semn de normalitate, într-o perioadă în care „se citește din ce în ce mai puțin și se discută despre cultură din ce în ce mai rar”.
   Deputatul vrâncean a susținut că Biblioteca Națională a României este păstrătoarea memoriei scrise a acestui popor și unica instituție la acest nivel care oferă acces gratuit cetățenilor români, precum și celor străini interesați de cultura și civilizația românească, la patrimoniul cultural al țării noastre. „Personalul de care dispune însă, este grav afectat de criză, cu un număr insuficient pentru funcționarea în această clădire. Legea bibliotecilor prevede un număr de 995 angajați. În prezent lucrează doar 25% . Se fac eforturi uriașe pentru asigurarea unor servicii și a unui program de funcționare minim pentru public. Angajații lucrează frecvent câte 10 ore, fără a fi plătiți suplimentar și fără a putea să-și ia recuperări. În trei luni de zile, s-au înscris peste 10.000 de cititori, iar aceste înscrieri au fost operate de un singur om”, a adăugat deputatul Angel Tîlvăr.
   Potrivit acestuia, lipsa de personal a dus la situația în care au fost puse la raft doar 25% din totalul cărților disponibile pentru public, dar cu toate eforturile depuse de bibliotecare, cartea ajunge la public cu 7 luni întârziere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?