VIDEO şi GALERIE FOTO: Sală de naşteri la standarde europene, la Spitalul Judeţean

4
6596


  

 

   Vrâncencele care optează să nască la Spitalul Județean de Urgență Focșani o pot face într-o sală de nașteri renovată și dotată cu aparatură modernă. Sâmbătă, la Spitalul Județean a fost inaugurată o nouă sală de nașteri, care a fost renovată și utilată de Clubul Rotary Varana Focșani.
   La eveniment au fost prezenți membri ai Clubului, managerul Spitalului Județean, medicul Nicolae Moise, dar și medici ginecologi. Valoarea investiției este de peste 50 de mii de lei, bani obținuți din balul de ca-ritate din 2011, dar și de la diferite sponsorizări locale. „Această sală de nașteri a fost inaugurată la standarde civilizate europene și cât mai facile pentru mamă, ca să se simtă confortabil și într-un mediu cât mai natural atunci când aduce la viață o ființă. Proiectul face parte dintr-o strategie generală a Rotary International, mă refer la grija pentru mamă și copil. Noi, Clubul Rotary Varana Focșani, am depistat această nevoie în cursul anului trecut. De altfel, amenajarea acestei săli de nașteri a fost tema balului de caritate de anul trecut. Meritul fina-lizării acestei săli de nașteri nu este în totalitate al nostru, ci și al concitadinilor noștri, care au înțeles și ei, alături de noi, această nevoie, și au participat la balul de caritate. Echipamentele care erau înainte erau uzate moral și fizic, trebuiau clar înlocuite. Acest spațiu a fost reparat de la pereți, pardoseli și mobilier. Noi am ajutat cu banii strânși la bal, mai exact 400 de milioane lei vechi, iar restul i-am obținut prin ajutorul altor oameni care au fost alături de noi. Aparatele sunt și din România și din străinătate”, a declarat medicul Laurențiu Bodolan, fostul președinte al Clubului Rotary Varana Focșani.
   Sala este dotată cu o masă de consultații, una de nașteri, sterilizator al apei, aer condiționat, mobilier din inox, dar și un monitor de funcții vitale. „Monitorul de funcții vitale nu a existat vreodată într-o sală de nașteri, dar este foarte important. Se știe că nașterea este un proces fiziologic, dar acest aparat ajută să se intervină prompt în caz de maximă urgență. Aparatul ajută să se monitorizeze funcțiile vitale ale mamei și să se intervină în timp util”, a mai adăugat medicul Laurențiu Bodolan.
   Medicul Nicolae Moise, managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, le-a mulțumit celor de la Clubul Rotary Varana Focșani pentru investiția făcută. „Vreau să mulțumesc Clubului Rotary. Este prima acțiune în ceea ce privește sponsorizarea  Spitalului. Acești oameni îmi sunt și prieteni și colegi. Anul trecut am încercat să îi conving să ne ajute și pe noi, și uitați că au făcut-o, prin sponsorizarea pe care dânșii ne-au făcut-o, să rea-lizăm această sală. Este o sală de nașteri modernă, dotată cu aparatură și condiții optime pentru mamele care vor naște la Spitalul Județean. Sper ca acest lucru să nu fie ultimul și ca cei de la Clubul Rotary să ne ajute și cu alte acțiuni în spital, și poate că exemplul domnilor va fi urmat și de alții”, a spus managerul Moise. Medicul primar ginecolog, Angelica Caraza, a declarat că modernizarea acestei săli de nașteri era o urgență, mai ales că înainte aceasta era învechită. „Le mulțumim din suflet pentru ajutorul pe care ni le-au dat, pentru dotarea pe care au făcut-o. Ne ușurează și nouă munca, dar și confortul femeilor contează foarte mult. Arată foarte bine această sală de nașteri”, a spus medicul Angelica Caraza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here