GALERIE FOTO: Tabără de vis în Delta Dunării pentru elevii de la Bordeşti şi Tîmboieşti

2
10034


   Elevii de la Åžcolile Bordești și Tîmboiești au beneficiat de o tabără gratuită de o săptămână în Delta Dunării. Åžederea elevilor și a cadrelor didactice însoțitoare a fost posibilă ca urmare a sprijinului acordat de Fundația „Sfântul Sava” de la Buzău, prin părintele Mihai Milea, care le-a pus la dispoziție campusul situat în localitatea Maliuc din județul Tulcea.

   Frumusețea Deltei Dunării i-a fascinat pe elevii de la Åžcolile Bordești și Tîmboiești, care, aflați în tabără, nu au contenit să facă sute de poze și să se minuneze la fiecare peisaj pe care îl vedeau. „În primul rând vreau să mulțumesc tuturor oamenilor cu suflet care s-au implicat în organizarea acestei tabere și au făcut posibilă cazarea gratuită a tuturor copiilor. Programul a fost unul atractiv și inedit, plimbarea cu vaporul sau cu bărcile fiind o surpriză plăcută pentru toți. Ne-am distrat foarte bine, am vizitat locuri noi și am legat prietenii cu alți copii. Sper din tot sufletul să mai pot merge și în alți ani în tabara de la Maliuc a Fundației Sfântul Sava de la Buzău”, a spus Dan Chiriac.
   Pentru unii dintre școlarii de la cele două unități de învățământ a fost prima tabără din viața lor.  „Cea mai frumoasă experiență întâlnită până acum a fost excursia organizată de părintele Milea în tabara pentru tineri «Sfântul Sava» din Maliuc, județul Tulcea. Tabăra a fost bine organizată, cu foarte multe surprize plăcute, cum a fost plimbarea cu bărcile pe lacul Fortuna. Am avut o gazdă foarte bună și foarte iubitoare și am avut parte de cea mai bună servire. În tabăra din Maliuc m-aș întoarce cu mare bucurie în fiecare vară. Este un loc minunat și rar întâlnit, ce merită văzut”, a spus Geanina Giurcan.
   Din programul taberei nu a lipsit plimbarea cu barca prin Deltă, unde elevii au rămas uimiți de frumusețea faunei și florei. Alte atracții au fost scăldatul în Dunăre și plaja, unde au fost în fiecare zi.  „Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin părintele profesor Milea Mihail de la Buzău, unii dintre elevii școlilor Bordești și Tîmboiești au vizitat și anul acesta Delta Dunării, o parte din frumoasa Grădină a Maicii Domnului, după cum părintele o numește. Elevii au beneficiat de toate condițiile campusului Fundației Sfântul Sava de la Buzău care funcționează în localitatea Maliuc, chiar în inima Deltei. Personalul taberei a avut grijă ca totul să fie foarte frumos. Elevii au fost plimbați cu barca pe canalele Deltei, s-au scăldat în apele canalului Sulina și s-au bucurat de nelipsitul foc de tabară. Bineînțeles, nu a lipsit rugăciunea”, a spus Laurențiu Rotaru, de la Bordești.  
                                        Focul de tabără, bucuria copiilor

   Scopul taberei a fost acela de a-i învăța pe elevi să iubească și să ocrotească Delta Dunării, o minunată creație a lui Dumnezeu și, totodată, au învățat cu toții să urmeze exemplul părintelui Milea care prin credința puternică reușește să aiba grijă de atâtea suflete aflate în nevoi. Demn de remarcat este faptul că numai anul acesta prin tabăra de la Maliuc au trecut aproximativ 400 de elevi, totul fiind gratuit. „Mulțumim și pe acestă cale părintelui Milea și voluntarilor care au avut grijă de noi. Ne rugăm bunului Dumnezeu să îi țină sănătoși și în pace pentru a putea bucura și pe viitor atâtea suflete care au nevoie de ajutor”, a spus și Anicuța Rotaru, însoțitoare a grupului de elevi.
    Pescuitul pe canalele fluviului a fost un alt punct de atracție pe care elevii nu l-au ratat. Chiar și cei care nu au prins niciodată un pește, nu au stat deoparte și au împrumutat undițe de la colegi. În fiecare seară au făcut foc de tabără, au cântat și au dansat, iar peștele prins în timpul zilei l-au pus la grătar și s-au ospătat seara. Elevii de la cele două școli au învățat împreună să se bucure de unul dintre cele mai frumoase locuri create de Dumnezeu, să îl protejeze și să prețuiască oamenii care ostenesc zi și noapte pentru cei de lângă ei. „Mulțumiri fundației Sfântul Sava pentru faptul că ne-a asigurat șederea în campusul din Delta Dunării făcându-se eforturi deosebite pentru susținerea acesor activități care s-au desfășurat în cadrul taberei. Sunt binevenite mai ales că sunt pentru copii care provin din familii defavorizate. Este a doua oară când elevii de la cele două școli beneficiază de această tabară socială la Maliuc, în această localitate din mijlocul Deltei. Copiii au fost încântați de priveliștile minunate oferite de această zonă unică în țară și de plimbările cu vaporul pe canalele Deltei care a constituit o imagine nemaiîntâlnită până acum”, a spus Mihaela Simion, directorul școlii din Tîmboiești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here