Mișcarea Food Revolution, inițiată de Jamie Oliver, în care arta de a spune povești este împletită cu pasiunea pentru mâncarea sănătoasă, ajunge și în România, cu evenimentul „Micii bucătari”, care va avea loc în Capitală, pe 18 august. Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 3 și 5 ani, care vor asculta o poveste antrenantă și vor învăța să prepare, inspirați de rețetele lui Jamie Oliver, un iaurt de bivoliță cu fructe de pădure și miere proaspăt scoasă din stup. Intrarea este liberă, iar numărul maxim de familii care pot participa la eveniment este limitat, tocmai de aceea participarea se face pe bază de rezervare.
Echipa Food Revolution România, recent desemnată să promoveze un stil de viață sănătos chiar de către Jamie Oliver, este coordonată de Daniela Mișcov, fondatoarea atelierului de povești și teatru interactiv Artelier D.
Faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare, a început campania „Food Revolution” pentru a lupta cu obezitatea din școlile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie națională de încurajare a oamenilor să renunțe la mâncarea de tip fast food și să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor inițiative stau rețetele din volumul „Jamieâs Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”), prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăța să gătească în 24 de ore”.
Următorul eveniment din seria „Micii bucătari” va avea loc pe 15 septembrie și va prezenta o aventură în jurul volumului „Închide ochii! Povestea seminței” de Dumitru Radu Popa, alături de „semințe și fructe care te fac mare”: dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci și fistic.