Echipa de fotbal CSM Focșani își vede de treabă și se antrenează zilnic pe Stadionul Milcovul. Chiar dacă fotbaliștii echipei de pe Milcov nu și-au primit salariile aferente ultimelor trei luni de zile, la echipă continuă să ajungă jucători noi. După fundașul Gurguiaru (căruia i-a expirat contractul cu Young Stars Panciu), la antrenamentele din această săptămână au apărut alți patru jucători care vor să evolueze pentru CSM.
Frații Catargiu (ambii de la Roman), Marian Cristian Alupei (18 ani), legitimat ultima oară la echipa FC Brașov II, dar și Temelie, un focșănean care după o aventură în Italia s-a întors acasă vor fi testați în amicalele pe care formația focșănenă le va disputa în perioada următoare și, dacă vor confirma, ar putea fi păstrați în lot de tehnicieni.
Triplă amicală cu echipe din Galați
Fotbaliștii de la CSM Focșani se pregătesc de primul joc de verificare. Jucătorii antrenați de Adrian Toma și Aurel Pastia vor întâlni sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul Milcovul formația Metalurgistul Galați, care a transferat mai mulți jucători de la echipa Politehnica Galați pentru a-și îndeplini obiectivul, promovarea în eșalonul al treilea al fotbalului românesc.
Miercurea viitoare, la Focșani vine o formație care activează în eșalonul secund al fotbalului românesc, Dunărea Galați, iar sâmbătă, 11 august, adversara grupării de pe Milcov va fi Oțelul II Galați.
Schimbări majore în componența seriilor
Liga a III-a la fotbal a avut cel mai mult de suferit ca urmare a problemelor financiare apărute după alegerile locale. Din cele 96 de locuri existente în acest eșalon s-au „umplut” doar 78! În aceste condiții, federația a venit cu două propuneri de sistem competițional pentru noul sezon. Prima variantă ar fi aceea a șase serii de câte 13 echipe, aici luându-se în calcul și desfășurarea competiției pe un sistem de 4 meciuri între fiecare echipă, adică câte un tur-retur pe fiecare jumătate de sezon.
Varianta a doua este una mai fantezistă care să cuprindă doar patru serii, două de 20 și două de 19, însă aici apare problema cheltuielilor mai mari cu transportul, ceea ce ar fi un mare minus în favoarea acestei soluții. Din informațiile pe care le avem la această oră, federația s-a ținut de cuvânt și nu a mai ocupat locurile rămase libere cu echipe retrogradate, pierzătoare de la baraj sau echipe din Liga a IV-a, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.
Un lucru este clar, șansele ca Liga a III-a să înceapă pe 17 august sunt destul de mici, cele mai mari șanse fiind pentru 24 sau 31 august. În altă ordine de idei, la fel ca și la Liga a II-a, FRF a decis să anuleze baremul minim de puncte și pentru acest eșalon.