În acest sfârșit de săptămână ne-am oprit la un restaurant-pizzerie deschis recent în Focșani, care aduce un strop de culoare și prospețime în peisajul orașului nostru. Casa di Franco și-a deschis porțile acum o lună, pe 4 iulie, fiind situat pe Bulevardul Gării nr. 3, lângă Muzeul Vrancei. Locația se recomandă drept una cu specific italian, toate materiile prime fiind aduse din Italia, de la roșii, parmezan sau uleiul de măsline. Toate acestea pentru a oferi clienților produse de calitate.
Preparatele de bază sunt pastele și pizza, care se regăsesc în zecile de rețete pe care le poate prepara bucătarul italian de la Casa di Franco. Meniul cuprinde varietăți de paste: tortellini (paste de casă cu ou umplute cu carne), lasagna, tagliatelle, o vastă gamă de spaghetti și penne, care se îmbină cu diverse sosuri (carbonara, bolognese). O specialitate aparte sunt pastele cu sos de trufe.
Pizza se regăsește în 20 de feluri în meniu, însă, la alegerea clientului, rețetele se pot modifica, în cartea bucătarului fiind peste 100 de rețete de pizza. O specialitate este pizza cu mozzarella, bresaola, rucola, roșii cherry și parmezan. Alte „curiozități” sunt pizza cu ananas, cu patru feluri de brânză sau cu cârnați de casă, după rețete italiene. Aluatul este temelia unei pizza bune și secretul său este faptul că este pregătit după o rețetă originală, fără amelioratori, cu făină, apă, ulei, drojdie proaspătă și sare, care se lasă 24 de ore la rece, la dospit. Gustul desăvârșit este datorat în parte și cuptorului pe lemne, în formă de broască țestoasă, unic în țară.
Meniul mai cuprinde și alte preparate, precum ciorbe și produse din carne: piept de pui la grătar, șnițel și frigărui de pui, ceafă de porc la grătar. O specialitate italiană este Tagliata, un mușchiuleț de vită, pregătit cu trei feluri diferite de sos: cu piper roșu, gorgonzolla, kaiser și rucola. La Casa di Franco este interzis ketchup-ul, sosul de roșii fiind pregătit în casă, din roșii coapte în grădinile din peninsula italică.
Åi deserturile au aromă italiană: panna cotta, tiramisu cu fructe de pădure sau cu cacao, pregătit cu cremă de mascarpone și pișcoturi speciale pentru tiramisu, pentru un gust autentic. Un asemenea festin poate fi stropit cu vinuri fine, din podgorii alese pe sprânceană, atât din România, cât și din Italia. De asemenea, vă puteți răcori cu o limonadă cu mentă, unică în oraș.
Restaurantul are o capacitate de peste 100 de locuri, pentru fumători și nefumători, plus spațiul de pe terasă. Aici se organizează și evenimente private. De asemenea, Casa di Franco face și livrări la domiciliu, pe tot parcursul zilei. Programul restaurantului este de la ora 8.30 până la ultimul client.
Restaurantul-pizzerie Casa di Franco vă oferă următoarea rețetă, simplă, gustoasă și rapid de pregătit:
Penne 4 formaggi
Timp de preparare: 7-8 minute fierberea pastelor, 3 minute pregătirea sosului
Ingrediente: penne, smântână (35% grăsime), gorgonzolla, parmezan, emmental
Mod de preparare: Se fierb pennele (7-8 minute), dar se opresc înainte cu circa două minute, cât sunt puțin tari. Într-o tigaie se pun smântâna, gorgonzolla, parmezanul și emmentalul. Pastele se scurg de apă și se pun în tigaie. Se lasă 2-3 minute, pentru ca sosul să pătrundă pastele și ca acestea să se termine de fiert în sos.
Se presară deasupra puțin parmezan și se servesc calde.
Vă dorim poftă bună!