Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Echipa de fotbal a Focşaniului, între a fi sau a nu fi


   Secțiile de fotbal și futsal de la CSM 2007 Focșani au rămas pentru moment fără finanțarea Primăriei și Consiliului Local Focșani. Dacă echipa de fotbal a revenit la vechiul club, CSM, cea mai bună echipă din Vrancea, formația de futsal (locul 5 în Liga I) se vede în situația de a-și căuta sponsori pentru a supraviețui. La fotbal, situația este delicată.
   Singurul mod în care gruparea de pe Milcov poate supraviețui este acela de a-și căuta sponsori, dar să beneficieze și de proiecte de finanțare din partea Primăriei și Consiliului Local Focșani. Ieri, consilierul local Aurel Bîcu (președintele Comisiei pentru cultură, sănătate, învățământ, sport și tineret din CL) a avut o întrevedere la Stadionul Milcovul cu antrenorii și jucătorii și le-a solicitat să se antreneze cu seriozitate în perioada următoare deoarece se fac toate eforturile ca echipa focșăneană să nu dispară din peisajul fotbalistic național.
   Luni, o parte din noua conducere a echipei va avea o întrevedere cu o parte din oamenii de afaceri locali pentru a se ajunge la o stabilitate financiară în sezonul 2012-2013 al ligii a treia.
În acest moment nu se știu prea multe despre programul pe care echipa de pe Milcov îl va avea în perioada următoare. În cazul în care se vor găsi resurse financiare și pentru secția de fotbal, ar putea fi organizat și un stagiu de pregătire montan. Directiva europeană, prin care cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal sunt obligate să nu mai folosească bani de la bugetele locale, devine normă internă. De la 1 iulie, cluburile care nu sunt de drept privat riscă dezafi-lierea. Este certitudine! De la 1 iulie 2012, cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal sunt obligate să devină de drept privat, în caz contrar vor fi dezafiliate. Măsura luată de FRF la recomandarea UEFA vizează doar neimplicarea politicului în fotbal.
   În continuare cluburile sportive de drept privat (care în fapt sunt organizații nonguvernamentale, nonprofit și nu pot fi asimilate cu SRL-urile uneia sau mai multor persoane) pot fi finanțate de la bugetul local prin accesarea proiectelor de finanțare din fonduri nerambursabile în condițiile legii, respectiv: LEGEA 69/2000 a educației fi-zice și sportului cu modificările și completările ulterioare, LEGEA 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, precum și Ordinul Agenției Naționale pentru Sport nr.130/2006 privind finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat și a asociațiilor pe ramura de sport.

„Toate cluburile trebuie să fie de drept privat”

   Interdicția de a se mai folosi bani de la bugetele locale pentru contractele jucătorilor va produce efecte din această vară. „Prevederea intră în vigoare cu data de 1 iulie. Toate cluburile trebuie să fie de drept privat, nu se mai poate să fie de drept public. Este vorba despre toate eșaloanele. La noi, marea majoritate sunt cu finanțare publică”, a declarat un oficial al AJF Vrancea.
   Prin această reorganizare se dorește ca implicarea autorităților în fotbal să fie cu precădere legată de infrastructură, asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea activității.

Seriozitate la meciul din cupă

   CSM Focșani va evolua pe 18 iulie în cadrul primei faze naționale a Cupei României la fotbal. Formația antrenată de Adrian Toma și Aurel Pastia va evolua pe terenul echipei CSM Moinești, Meciul este programat la ora 17.30. În cursul săptămânii viitoare va fi definitivată și noua conducere tehnică a echipei, cele mai mari șanse de a deveni antrenor principal avându-le Ionică Serea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?