Veste bună pentru cadrele medicale care fac gărzi la Centrul de Permanență din Mărășești. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea le-a facturat, ieri, serviciile medicale prestate în lunile mai și iunie, astfel că, în curând, aceștia urmează să își primească și banii cuveniți. „Ieri au fost primite raportările de către cei de la CAS, iar astăzi eu am facturat pentru luna mai și iunie, cu un tarif orar de 12, 8 lei pentru medic și 9 lei pentru asistent medical”, ne-a spus medicul de familie Nicoleta Stoica. Potrivit normelor legale în vigoare, medicii și asistenții urmează să își primească banii în cel mult 25 de zile calendaristice. „S-au facturat serviciile și situația a revenit la normal. Conform Contractului Cadru, este prevăzut un termen legal de decontare de 20-25 de zile, iar fiecare medic și asistent va fi plătit conform tarifului orar și numărului de gărzi efectuate pe lună”, a precizat medicul de familie, Lucian Bulză, care este și coordonatorul Centrului de Permanență din Mărășești.
Reprezentații CAS Vrancea susțin că pentru plata cadrelor medicale de la Mărășești s-a solicitat o deschidere de credite la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. „CAS Vrancea a solicitat Casei Naționale de Asigurări de Sănătate deschidere de credite în vederea efectuării plăților aferente serviciilor medicale prestate de furnizorii de servicii medicale din cadrul Centrului de Permanență din Mărășești”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Iustina Papuc.
Reamintim că medicii de familie și asistenții medicali din cadrul Centrului de Permanență din Mărășești erau nemulțumiți de faptul că nu primiseră niciun leu de două luni de zile, de când a fost deschisă unitatea. În toată această perioadă, cadrele medicale au acordat peste 800 de consultații pacienților din zonă. În replică, reprezentații CAS susțineau că de vină pentru această situație erau chiar medicii de familie, care nu ar fi depus documentele solicitate, în vederea contractării.