Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Leagănele, interzise în creşe


   Angajații creșelor din Focșani au fost nevoiți să desființeze leagănele în care se jucau copiii, în urma unor directive date de către Uniunea Europeană. Singurele accesorii de joacă permise sunt balansoarele. Adresa le-a parvenit angajaților celor două instituții de îngrijire, de la Serviciul Public Local de Asistență Socială al Primăriei municipiului Focșani. „Este vorba despre o recomandare a Uniunii Europene. A apărut mobilier nou acum, din fibră de sticlă și din alte materiale care asigură o mai mare siguranță copiilor. Åžocul în cazul unor lovituri nu este atât de puternic în cazul mobilierului nou, față de cel vechi. Cele vechi fac parte din concepția anilor ’70”, ne-a declarat Mihai Ciubotaru, directorul Serviciului Public Local de Asistență Socială.
   După desființarea acestora, leagănele ar fi trebuit înlocuite cu unele noi, însă, prioritățile au fost altele.”Pentru noi a fost mult mai important să dotăm aceste instituții cu centrală proprie, să înlocuim materialul textil, linoleumul de pe podea, pătuțurile. Cred că acestea sunt adevăratele priorități ale acestor instituții”, a adăugat Mihai Ciubotaru.
   Pentru personalul creșelor, leagănele, ca de altfel toate accesoriile de joacă din curte, reprezintă o mare grijă, dat fiind vârsta mică a copiilor și accidentele care se pot întâmpla. „Trebuie să avem mare grijă atunci când copiii ies afară pentru că știu că în grădinițe au fost cazuri când copiii s-au lovit foarte grav din cauza acestor leagăne”, ne-a declarat Ioana Matache, asistentul șef al Creșei nr. 7 din Focșani.

Recomandări pentru grădinițe

   Responsabilii Inspectoratului Åžcolar au trimis o adresă unităților de învățământ preșcolare, prin care au cerut conducerilor să ia măsuri pentru evitarea accidentelor. „S-a trimis o adresă în grădinițe în legătură cu siguranța preșcolarilor. Directorii trebuiau să ia măsurile ce se impun pentru siguranța copiilor în ceea ce privește accesoriile de joacă. Li s-a recomandat să recondiționeze aparatele de joacă acolo unde este nevoie pentru buna funcționare a lor”, a spus Nadia Lefter, inspector pe învățământ școlar din cadrul Inspectoratului Åžcolar Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?