Persoanele cu handicap neuromotor din județul nostru pot beneficia de tratament de recuperare gratuit, în Centrul de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu din Odobești, al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Anul acesta, au apelat la serviciile oferite de acest Centru 150 de vrânceni, iar anul trecut, 240.
Potrivit celor declarate de Iulian Bulat, directorul Direcției pentru Protecția Persoanelor Adulte cu Handicap (DPPAH) din cadrul DGASPC, Centrul este dotat cu aparatură de ultimă generație și deservit de o echipă de specialiști, care oferă servicii de kinetote-rapie, fizioterapie și masaj terapeutic. Centrul are o capacitate de zece locuri pe serii de zece zile, lunar fiind programate câte două serii.
Persoanele care doresc să beneficieze de un astfel de tratament gratuit au asigurate atât cazarea cât și masa pe tot parcursul sejurului. „La recuperare pot veni toate persoanele cu afecțiuni neuromotorii care au certificat de handicap. Cei care doresc trebuie să trimită la Centrul din Odobești o cerere, la care să anexeze o copie de pe certificatul de handicap și planul de recuperare primit de la Comisia de expertiză plus copii de pe actul de identitate și eventual, biletele de externare din spital care să releve diagnosticul. De asemenea, mai sunt necesare o trimitere de la medicul de familie și o recomandare de la medicul specialist, cu privire la terapiile necesare, precum și o anchetă socială”, a subliniat Iulian Bulat.
Toate aceste documente pot fi depuse la se-diul Centrului din Odobești sau pot fi trimise prin poștă, pe adresa: strada Caporal Dia, nr.8, Odobești, județul Vrancea. Totodată, informații suplimentare se pot obține la telefon 0757.381.250.
„Serviciile oferite în centrul nostru de recuperare sunt foarte avantajoase, persoanele care au nevoie de ele nemaifiind nevoite să stea la rând la spital sau să cheltuie bani pentru tratamente în alte localități din țară. Precizez că pot veni persoane care sunt încadrate în orice grad de handicap. Pentru cei în gradul grav avem personal specializat, care poate înlocui asistentul personal pe parcursul celor zece zile. În felul acesta, și asistentul personal pot avea o binevenită perioadă de respiro”, a mai declarat Iulian Bulat.