În acest sfârșit de săptămână vă invităm într-o locație cu atmosferă rustică, departe de tumultul orașului. Restaurantul Pensiune Popas Dumbrăvița este situat în re-zervația naturală Dumbrăvița, între comunele Răstoaca și Vulturu, la 12 kilometri de Focșani, și se recomandă ca o locație potrivită pentru petrecerea unei seri relaxante sau a unei după-amiezi răcoroase, la umbra copacilor, împreună cu familia și prietenii. Restaurantul are un aspect cu totul special: în curte este un mic iaz cu pești, pe care îl puteți traversa pe un podeț sculptat în lemn.
Amprenta locației este dată de buturugile și crengile de lemn, frumos șlefuite și lăcuite, care sunt prezente peste tot, de la mese și scaune, până la obiectele decorative și de iluminat. Restaurantul în stil rustic vă întâmpină cu mese și bănci din lemn masiv, dar și cu o fântână interioară. Locația are un puternic aer tradițional românesc, iar meniul este pe măsură, cu bucate și băuturi gustoase specifice bucătăriei românești. Aici puteți degusta din preparate tradiționale, dar nu lipsesc nici fructele de mare, pastele și pizza, dar și specialitățile casei, precum Platoul Casei, deosebit de bogat și gustos, Mușchiul de vită în ulei de trufe și Somonul cu legume chinezești.
La Dumbrăvița se organizează și evenimente private, petreceri cu prietenii, nunți, botezuri sau alte evenimente festive. Capacitatea salonului pentru astfel de evenimente este de 300 de locuri, în timp ce în restaurant pot fi servite 100 de persoane, iar pe terasă cam tot pe atât. Terasa este o încântare, plină de verdeață și flori, fiind umbrită în permanență de pădure. Restaurantul dispune și de parcare proprie, așa încât aveți unde să vă lăsați mașina.
Dacă doriți să înnoptați, pensiunea dispune de opt camere și două apartamente. Restaurant Pensiune Popas Dumbrăvița și-a deschis porțile în luna aprilie și vă așteaptă zilnic, între orele 10.00 – 24.00.
Restaurantul Pensiune Popas Dumbrăvița vă oferă următoarea rețetă:
Mușchi de vită în ulei de trufe
Timp de preparare: 20 de minute (plus alte 5-6 ore, cât se ține mușchiul la rece)
Ingrediente: mușchi de vită, ulei de trufe (se găsește în comerț), mixt de ciuperci, un cățel de usturoi, pătrunjel, aluat de pizza, sare și piper
Mod de preparare: Ungem mușchiul de vită cu ulei de trufe și îl lăsăm 5-6 ore la frigider, să se frăgezească și să își ia aroma.
Pentru garnitură: Mixtul de ciuperci îl sotăm în tigaie cu ulei de trufe. Confecționăm din aluat de pizza șase grisine (opțional picante), pe care le coacem în cuptor.
Amestecăm 100 ml ulei de trufe cu un cățel de usturoi tocat mărunt și pătrunjel tocat, cât luăm între degete.
Scoatem mușchiul de la rece și îl frigem pe grătarul bine încins, în funcție de cât de bine făcut ne place.
Așezăm grisinele unele peste altele, în forma unui pătrat. Între ele punem mixtul de ciuperci, iar deasupra mușchiul de vită. Adăugăm trei roșii cherry, fripte pe plită în prealabil, apoi stropim totul cu uleiul de trufe aromatizat cu usturoi și pătrunjel. Vă dorim poftă bună!