Consumați cât mai multe alimente crude, proaspete și fără aditivi chimici. Încercați să renunțați la mâncărurile fierte foarte mult sau ținute multe ore la cuptor deoarece se disting substanțele nutritive.
Dacă doriți ca alimentele să aibă savoare și un gust rafinat puneți, atunci când le pregătiți, diverse mirodenii, în funcție de felul de mâncare pe care îl pregătiți : cimbru, busuioc, oregano, maghiran, coreandru, ghimbir, enibahar, cilly, rosmarin, curry, salvie, piper negru, boia, piper roșu, piper verde, chimen, etc. La fripturi și la mâncărurile pe bază de legume este indicat să folosiți sosul de soia, nemaifiind nevoie să puneți sare.
În cazul în care țineți o dietă drastică, uleiul de măsline virgin este foarte benefic sănătății. Este foarte bun de folosit în locul uleiurilor rafinate. Vinul sau uleiul se pot pune în mâncare, însă în cantități mici (una sau două linguri).
Alimentele trebuiesc preparate în tigaie de teflon sau pe grătar, dar fără grăsime. Pentru ca o supă sau ciorbă să fie mai sănătoasă nu trebuie să conțină carne, ci doar legume și verdețuri. Verdețurile nu se fierb o dată cu legumele, și se pun la final când ciorba este gata.
Renunțați sau măcar consumați cât mai rar următoarele alimente: carne de porc, chiftele, mezeluri, cârnați, șnițele, cartofi prăjiți. Pentru ca digestia și eliminarea toxinelor să se realizeze, trebuie să asigurați organismului fibrele necesare mâncând înainte de masă un fruct sau o salată de crudități.