„Prietenii muzeului“ pornesc pe urmele istoriei

0
1423


   Focșănenii de toate vârstele își pot petrece într-un mod plăcut această vacanță de vară, prin participarea în proiectul educațional de vacanță „Prietenii muzeului”, ediția a IV-a, care se desfășoară în perioada 4 iulie-5 septembrie. Proiectul va fi lansat mâine, de la ora 10.00, la Muzeul Unirii și va începe cu vizitarea Muzeului de istorie și arheologie și a Muzeului de Åžtiințele Naturii din Focșani.
Pe 14 iulie va avea loc o vizită la secția de etnografie din Crângul Petrești, sub titulatura „Pe ulițele satului vrâncean”, cu ocazia celei de-a IV-a ediții a Târgului de Meșteșuguri Tradiționale. Acțiunile vor continua pe 18 iulie, cu o întâlnire cu veteranii din județul Vrancea, care va avea loc la Muzeul Unirii, sub denumirea „File de Epopee. Mărăști – Mărășești – Oituz 1917”.
  Pe 25 iulie, tinerii vor participa la o „Dimineață literară”, o vizită la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” din Dragosloveni. O acțiune interesantă va avea loc pe 1 august, când participanții vor trebui să recunoască monumentele istorice din orașul Focșani, sub motoul „Prin Focșanii de altădată”.
Pe 8 august tinerii sunt invitați într-o excursie tematică, „Pe aici nu se trece!”, la Mausoleul din Mărășești și la Casa Memorială „Ioan Roată” din Câmpuri. Pe 16 august puteți asista la o piesă de teatru istoric, la Muzeul Unirii. Una dintre cele mai așteptate excursii din cadrul proiectului este cea la București, de pe 22 august, în cadrul căreia pot fi vizitate: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul satului „Dimitrie Gusti” și Biblioteca Națională. Pe 29 august va avea loc vizitarea Muzeului Mixt din Adjud.
   Proiectul se va încheia pe 5 septembrie, cu premierea participanților. „Până în prezent, avem aproximativ 100 de persoane înscrise, de toate vârstele, interesate să participe la proiectul „Prietenii muzeului”. Anul trecut am avut 200 de înscriși, proiectul fiind un succes”, ne-a declarat Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei. Proiectul este implementat de Muzeul Vrancei și Consiliul Județean Vrancea. Coordonatorii „Prietenii muzeului” sunt Corina Duca, Laura Grădeanu și Mihăiță Negrei, muzeografi la Muzeul Unirii din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here