Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Afecţiuni ale prostatei


   În adenomul de prostată sau în tumori ale prostatei (mai frecvente în jurul vârstei de 60 de ani) se constată dificultăți de emisie a urinei, vidarea parțială a vezicii urinare în timpul micțiunilor și, în cazuri mai severe, chiar blocaj urinar, care afectează în special rinichii și vezica urinară.
În prima fază survine polachiuria (creșterea frecvenței micțiunilor, însoțite de senzație de arsură pe uretră). Micțiunile devin mai frecvente în timpul nopții. Această primă fază a bolii poate beneficia de dietoterapie și de un regim igienic adecvat.
   Prima recomandare generală este cea a instituirii unui regim alimentar predominant vegetarian, sărac în sare și în proteine (maximum 60 g pe zi); alcoolul și condimentele trebuiesc eliminate cu desăvârșire. De trei ori pe săptămână se recomandă băi de șezut cu paie de ovăz sau cu flori de fân asociate cu coada calului și cu rădăcini de Valeriana.
   Se recomandă câte 100 g din fiecare plantă, la 5 l apă, preparată sub formă de infuzie. Se recomandă, de asemenea, exerciții fizice, mersul pe jos, băile de soare și de nămol. Prostatitele reprezintă infecții acute sau cronice ale prostatei. Sunt afecțiuni genito-urinare frecvente, care afectează bărbații de toate vârstele, cu o frecvență deosebită la adulții tineri.
   Ca tratament fitoterapeutic se recomandă băi calde de șezut (la cca 40 grade C) și clisme cu infuzie de musețel sau flori de coada șoricelului, din 4 linguri flori la 1 litru apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?