Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799
Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799

GALERIE FOTO: Muzeele din Vrancea vă aşteaptă cu porţile deschise şi în vacanţa de vară


   Vacanța de vară este la început, iar posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt nelimitate, mai ales pentru copii. Pentru a îmbina plăcutul cu utilul, vă propunem să treceți pragul muzeelor din Vrancea, încărcate de istorie, povești de viață și curiozități ale naturii, unde veți avea foarte multe lucruri interesante de aflat. Muzeografii de la Muzeul Vrancei, alături de Consiliul Județean Vrancea, au pregătit pentru această vară un prim proiect educațional de vacanță, intitulat „Prietenii muzeului”, ajuns deja la cea de-a IV-a ediție. Proiectul cuprinde mai multe activități dedicate copiilor, care vor avea loc în perioada 4 iulie – 5 septembrie 2012. Dintre acestea amintim vizitele la Muzeul de Istorie și Arheologie, la Muzeul de Åžtiințele Naturii, întâlnirea cu veteranii din județ, identificarea monumentelor istorice din Focșani și o excursie tematică la București.
   Toate muzeele își întâmpină vizitatorii cu porțile deschise, și, pe lângă expo-zițiile permanente, le-au pregătit și alte surprize celor care le trec pragul. De pildă, la Secția de Istorie puteți vizita și expoziția „Flori, flori, flori”, cu exponate realizate din hârtie, în tehnica origami, flori naturale, dar și realizate în arta plastică. Expoziția a fost deschisă cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor și poate fi vizitată până în luna septembrie. Pentru a vedea expozițiile de la Muzeul de Istorie adulții trebuie să plătească un bilet de 4 lei, iar elevii și studenții doar 1 leu.
   La secția de Åžtiințe ale Naturii, pe lângă prezentarea permanentă, puteți vizita și expoziția „Imagini de ieri, imagini de azi”, din țară și străinătate, care cuprinde fotografii, în special din capitalele lumii. O altă expoziție cu fotografii se intitulează „Animale din povești”, muzeul în sine fiind o expoziție de animale. În pregătire este expoziția „Să ocrotim natura!”.
   De asemenea, mai puteți vizita și Muzeul Unirii, care cuprinde numeroase obiecte și documente care atestă Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, Muzeul Mixt din Adjud, Muzeul Satului Vrâncean din Crângul Petrești, Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” din Dragosloveni și Casa Memorială „Ioan Roată” din Cîmpuri.
   Muzeele sunt deschise de marți până duminică, între orele 9.00-17.00, luni muzeele fiind închise în toată țara. Vizitați aceste muzee și veți pleca mai bogați… sufletește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?