În această săptămână vă prezentăm unul dintre cele mai „longevive” restaurante din Focșani, care și-a păstrat specificul românesc de-a lungul anilor. Restaurantul Central, situat în „buricul târgului”, pe Bdul Unirii nr. 63, își întâmpină în această vară clienții cu o terasă răcoroasă, plină de flori. Tot aici este amplasat și un ecran cu proiector, unde puteți urmări începând din acest sfârșit de săptămână și me-ciurile de fotbal de la Euro 2012.
Mâncarea este tradițional românească, cu prețuri de criză, pentru toate buzunarele, după cum susține Neculai Å¢ăranu, administratorul de la Restaurantul Central. Unitatea are două oferte speciale pentru meniul zilei. Clienții pot alege între șase meniuri fixe, complete, la un preț de 18 lei, sau își pot crea propriul meniu, la 15 lei, intitulat „Bucătăria ta în oraș”. În acest preț este inclusă, la alegere, o ciorbă (de văcuță, perișoare, supă de pui cu tăiței), un fel principal (ficăței de pasăre cu sos de vin, chifteluțe marinate, mititei), garnitură la alegere (cartofi prăjiți, orez) și o salată (de roșii sau de varză). Zilnic, la comandă, se prepară specialitatea bucătarului, Quesadilla (lipie), la 12 lei porția. O altă specialitate a casei este ciorba de perișoare, cu carne de pasăre.
Restaurantul oferă și mâncare la comandă, în regim de catering, ciorbe (între 4 lei și 6 lei porția), diverse feluri principale preparate din pui și porc, la 7-8 lei porția, garnituri și salate. La desert, puteți gusta din clătitele cu gem și brânză sau gustoșii papanași cu smântână.
Central are o capacitate de 160 de locuri în interior și 50 de locuri pe terasă și poate găzdui diverse evenimente private, cum ar fi aniversări, nunți, botezuri și pomeniri. Un meniu de nuntă, de pildă, costă între 130 lei și 145 lei, pentru patru feluri de mâncare, cu apă minerală, băuturi răcoritoare, cafea și fructe incluse.
Restaurantul Central vă oferă o rețetă dietetică:
Curcan la tavă
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: carne de curcan fără os (piept), ulei, sare, vin alb
Mod de preparare: Curcanul se tranșează, partea superioară a pieptului, se condimentează și se introduce la cuptor, într-o tavă unsă cu puțin unt. Când începe să se rumenească, se întoarce pe cealaltă parte și se stropește cu vin alb.
Se poate servi cu sote de ciuperci sau cartofi copți la cuptor, cu cașcaval afumat ras deasupra. Soteul de ciuperci se pregătește separat, din ciuperci proaspete sau din conservă, ceapă, piper măcinat, unt, verdeață și sare. Se taie ciupercile, se trag în unt încins, se pune ceapa tăiată julien, verdeața (pătrunjel și mărar verde), după care se adaugă sare și piper, după gust. Vă dorim poftă bună!